Artikelen geschreven door Wim Schnieders

16 jun 2015

Bibliotheek Rotterdam in de loop der jaren

In 1604 wordt door Rotterdam de eerste 'publycke bibliotheke' ofwel 'Bibliotheca Laurentiana' in de Laurenskerk ingericht. Toch duurt het nog tot 1869 tot archivaris J.H. Scheffer de grondslag legt voor de huidige bibliotheek. Eind negentiende eeuw zit de bibliotheek in het pand van Museum Boymans. Hier kunnen bezoekers twee keer per week boeken inzien. Al snel wordt deze locatie te klein en vestigt de bibliotheek zich in 1907 aan het Van Hogendorpsplein. Als in 1923 ook dit pand te klein is, wordt een pand betrokken aan de Nieuwe Markt.

10 jul 2014

Online een vakantie boeken

Start
-bepaal waar u naartoe wilt gaan, verblijf in Nederland, een ander land of landentrip.

30 mei 2014

Vergeet mij Google!

Vergeet mij ------

01 mei 2014

Voordat de vogel is gevlogen . . . . . . . welke vogel hoor ik?

Roodborstje   Torenvalk   Eend   Mus   Uil

Een wandeling in de natuur langs het strand of in de duinen, op een bospad, rustig zittend in de tuin of fietsend onderweg rijdend langs een weiland. Momenten dat we even geconcentreerd stil kunnen staan bij de natuur om ons heen. Jaarlijks is er een vogeltelling in de tuin, daar staat ook de Top10 van vogels die regelmatig in onze tuin te zien zijn. Kinderen, maar ook volwassenen uit de stad hebben nauwelijks nog enige kennis van de vogels en vogelgeluiden, verder dan een mus, merel, spreeuw of kraai komen ze naar alle waarschijnlijkheid niet. Daar is wat aan te doen . . . .

31 mrt 2014

“Vroeger kwam de melkboer langs . . . “

‘Heeft u het al gehoord mevrouw, van de buurman?’ ‘Nee, wat bedoelt u melkboer?’
Het schetst het beeld van een tijd in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Nieuws verspreidde zich niet zo snel als nu.

21 feb 2014

DigiD . . . . . . wat kan ik ermee?

DigiD . . . . . . . . wat kan ik ermee?