Artikelen geschreven door Ivo Kuijf

30 mrt 2017

Lezen ze meer op Mars of op Venus?

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus, zeggen ze weleens. De Amerikaanse auteur John Gray heeft zelf een hele boekenreeks gewijd aan die veronderstelde tegenstelling tussen mannen en vrouwen.

02 mrt 2017

Wat wij doen met jouw mening en ideeën

Een bibliotheek zijn waar Rotterdam blij van wordt, dát is onze missie. De mening en ideeën van onze bezoekers zijn daarom erg belangrijk. Regelmatig doen we er onderzoek naar.

Een goed idee krijg je soms zomaar toegespeeld. In de bibliotheek zelf, maar ook online (bijvoorbeeld via onze social media-kanalen). Maar vaak gaan we ook actief op zoek, door leden uit te nodigen met ons mee te denken. Over onze vestigingen bijvoorbeeld, onze site of een specifiek evenement.

10 feb 2017

Resultaat Biebpanel “toekomstvisie”

In het landelijke Biebpanelonderzoek van eind 2016 stond de toekomst van de bibliotheek centraal. De hoofdvraag was: “Hoe ziet de bibliotheek er over 10 jaar uit?”

In tien jaar kan veel veranderen. Tien jaar geleden was Bibliotheek Rotterdam bijvoorbeeld nog onderdeel van de gemeente, waren er nog geen ebooks beschikbaar en ontsnapte Bokito uit zijn verblijf. Er is veel veranderd, maar veel is ook hetzelfde gebleven. Boeken en betrouwbare informatie zijn nog steeds belangrijke hoekstenen van de bibliotheek.

31 okt 2016

Biebpanel: Beoordeling actualiteit en omvang van de collectie

Het derde onderzoek binnen het Biebpanel had als onderwerp de Collectie van de Bibliotheek.

13 jul 2016

Uitstekende score algemene tevredenheid in Biebpanel

Elk kwartaal voeren we een panel-onderzoek uit onder onze leden. Het eerste onderzoek van 2016 ging over de algemene tevredenheid. Maar liefst 92% geeft ons een rapportcijfer van 7 of hoger.

26 apr 2016

Posititeve beoordeling van activiteiten en samenwerkingspartners in klantonderzoek.

Welke samenwerkingspartners heeft Bibliotheek Rotterdam? En welke activiteiten van de bibliotheek bezoeken leden? Daar draaide het bij het vierde Biebpanel onderzoek van 2015 om.

Een klantonderzoek waarin de activiteiten erg positief beoordeeld worden.

30 jan 2016

Communicatie goed beoordeeld in klantonderzoek Biebpanel

Een van de belangrijkste rollen van Bibliotheek Rotterdam is die van gids in de grote hoeveelheid beschikbare informatie. We willen leden inspiratie bieden en ze wijzen op boeken, informatie en evenementen die aansluiten bij hun interesses. Dit doen we bijvoorbeeld via onze medewerkers, de nieuwsbrief, de website en sociale media.

Het derde onderzoek binnen het Biebpanel van 2015 had als onderwerp deze communicatie. De nadruk lag hierbij op de online communicatie.