Artikelen geschreven door IkBieb

03 apr 2017

Mini: ik bieb over zes weken #jouwverhaal

Ik bieb over zes weken
Als mijn moeder ’s avonds uitbuikt op de bank, speel ik golfslagbadje met mijn armen en benen. ‘Kom kijken, Sem,’ zegt ze dan tegen mijn broer, en ze wijst naar haar buik. ‘Ik denk dat hij nu een salto maakt.’

Derek Otte: ik bieb ik dicht #jouwverhaal

Ik bieb ik dicht

Op onverwachte tijdstippen valt een woord mijn hoofd binnen. Dan ben ik blij, en schrijf ik ’m snel op in mijn schrift. Maar woorden laten zich lastig sturen. Er zijn dagen dat mijn hoofd vol zit met ideeën, maar dat ik de woorden ervoor niet te pakken krijg.

Monique: Ik bieb aan huis #jouwverhaal

Ik bieb aan huis
Het is alsof je op visite gaat bij mensen die je steeds beter leert kennen. De meesten bij wie we aan huis komen, zijn tussen de zeventig en tachtig jaar. Maar we hebben ook een meneer van drieënnegentig, en sommigen zijn wat jonger.

19 dec 2016

Nigel: ik bieb voor later #jouwverhaal

‘Ik wil de beste grafisch ontwerper van de wereld worden. Ik ben nu eerstejaars op de Willem de Kooning Academie. Ik zit nooit stil, er is elke dag iets nieuws te leren. Ik maak lange dagen, zit soms tot 2 uur ’s nachts verslagen te schrijven, maar ik ga altijd door. Als ik vandaag het uiterste uit mezelf haal, ben ik morgen weer ietsje beter geworden in wat ik doe. En zo elke dag opnieuw.

15 dec 2016

Sep: ik bieb al zelf #jouwverhaal

sep
‘Eerst gingen we altijd op de fiets naar de bibielotheek, maar nu Tibbe er is gaan we met de tram. Want hij is nog maar nul. Soms ga ik liedjes voor hem zingen, ‘Vader Jakob’ en ‘De wielen van de bus’. En ik laat hem auto’s zien. Ik vind heel veel auto’s mooi. Vooral hele grote. Ik wil ze allemaal hebben, maar dat kan niet. Dan wordt het te veel, zegt mama.

15 dec 2016

Rafael: ik bieb elke dag #jouwverhaal

‘Ik kom bijna elke dag in de bibliotheek. Al tweeëndertig jaar. Sinds 1984 heb ik de bieb zien veranderen. Waar nu de ingang is, stond vroeger alleen een klein huisje waar je kranten kon kopen. Er waren nog geen portiers en er stond geen schaakbord. Ik kom hier al zo lang dat het voelt alsof de bieb een beetje van mij is.

14 dec 2016

Elin: ik bieb voor m'n werkstuk #jouwverhaal

Elin‘Ik ga naar de bieb om boeken te lenen natuurlijk. Mijn moeder neemt ook vaak boeken voor me mee. Zij weet precies wat ik leuk vind. Met de Kinderboekenweek in oktober ga ik ook altijd naar de bibliotheek. Er komen dan schrijvers voorlezen. Ik heb er een keer Marieke Smithuis ontmoet. Zij schrijft de boeken over Lotte en Roos. Als het Kinderboekenweek is kun je in de bieb ook spelletjes doen en knutselen.

14 dec 2016

Suze: ik bieb voor hem #jouwverhaal

‘Ik heb de concentratie van een vis. Thuis kan ik me moeilijk concentreren, zeker als mijn kamer een rommel is. Daarom studeer ik vaak op school. Ik studeer aan de Willem de Kooning Academie.