Waarom eReading?

Digitaal lezen heeft veel voordelen. Zo is het comfortabel, kan het voordelig zijn, is het zeer geschikt voor mensen die het milieu een warm hart toedragen en biedt het andere mogelijkheden dan lezen van papier.

Comfortabel
Digitaal lezen kan zeer comfortabel zijn. Wanneer je leest vanaf een eInk ereader, is de leeservaring gelijk aan die van papier. Het scherm van een dergelijke ereader reflecteert niet en heeft geen backlight. Dit betekent dat het scherm een externe lichtbron nodig heeft om de tekst weer te kunnen geven. En het leest net zo comfortabel als papier.

Op een eInk ereader passen honderden boeken. Dat scheelt nogal wat kilo’s wanneer je al deze boeken in papieren vorm zou moeten meenemen. Door je boeken digitaal te lezen heb je altijd je favoriete boek binnen handbereik en kun je gemakkelijk wisselen tussen boeken.

Ook wanneer je in het bezit bent van een smartphone, kun je vele ebooks eenvoudig in je binnenzak meedragen. Even onderweg een ebook lezen gaat op verschillende smartphones prima.

Op de pagina 'Op welke apparaten kan ik lezen?' zie je op welke apparaten je comfortabel digitaal kunt lezen.

Voordelig
Digitaal lezen kan ook voordelig zijn. Wanneer je over een laptop, netbook of smartphone beschikt, kun je direct beginnen met digitaal lezen. De prijs van een ebook ligt vaak lager dan die van het papieren exemplaar. En er zijn zelfs vele titels gratis verkrijgbaar! Koop je een speciale eInk ereader om digitaal te lezen, dan profiteer je na de aanschafkosten direct van de voordelen van digitaal lezen.

Ook is het al mondjesmaat mogelijk om bij enkele bibliotheken in Nederland ebooks te lenen. Je kunt deze ebooks op je eigen ereader zetten of een eInk ereader lenen bij de bibliotheek. Nog niet alle bibliotheken lenen ebooks uit.

Groen
Digitaal lezen kan erg groen zijn. Wie het milieu een warm hart toedraagt, is zeker geïnteresseerd in het voordeel dat digitaal lezen op dit vlak biedt. Het produceren en distribueren van papieren boeken, kranten en tijdschriften levert een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot op. Deze uitstoot wordt beperkt door deze uitgaven digitaal te lezen. De milieuwinst verschilt echter per apparaat. De eInk ereader springt er op dit vlak het meest positief uit.

Deze informatie is afkomstig van de website http://www.ereaders.nl