Zoeken via Google loont steeds minder

20 aug 2013

Als je via de zoekmachine Google niet de geschikte informatie vindt , ga je er onwillekeurig vanuit, dat internet die informatie ook niet herbergt. Niets is minder waar, zo betoogt John Herman van de techblog BuzzFeed. Oudere informatie is zowiezo moeilijk te vinden. Actuele informatie is bovendien steeds meer te vinden op sociale sites als Facebook en Twitter en die worden niet geïndexeerd door Google. Voor oude en nieuwe informatie wordt Google dus steeds meer irrelevant! Maar wat nu? Je zou zeggen Facebook, het grootste sociale netwerk, is aan zet om zelf met een goede zoekmachine te komen.

Dat heeft Facebook trachten te doen met de lancering van Graph Search.  Deze zoekmachine zou alleen interessante informatie moeten filteren uit de overvloed aan sociale content en uit het ‘gewone’ web met behulp van de zoekmachine Bing, maar dit staat nog allemaal in de kinderschoenen. Dan hebben we ook nog een derde grote speler, namelijk Twitter. De kans is klein dat dat deze de wedloop om de ultime zoekmachine gaat winnen.

Herman concludeert dat zoekers zich steeds meer bewust moeten zijn van het gegeven, dat de machtigste zoekmachine onvoldoende toegang geeft tot waardevolle informatie en het sociale web niet klaar is om zichzelf te indexeren.

Bron: BuzzFeed

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.