Online een vakantie boeken

10 jul 2014

Start
-bepaal waar u naartoe wilt gaan, verblijf in Nederland, een ander land of landentrip.
- keuze van het vervoermiddel naar plek van bestemming, evt. aanvullend: huur fiets, auto e.d. ter plekke
- verblijf: camping, hotel of appartement e.d.

Voorbeeldreis
Met de auto naar enkele landen in Europa. Plan een bezoek aan enkele steden in combinatie met culturele uitstapjes en enkele dagen strandbezoek.

Online boeken met Internet
Bijvoorbeeld met behulp van:
- www.booking.com
- www.trivago.nl e.a.

Bekijk met Google maps de omgeving waar u naartoe wilt gaan.
Ga naar booking.com, kies b.v. een reis per auto naar Slovenië met verblijf van enkele dagen in een hotel (Ljublana-strand Koper en Portoroz bereikbaar vanuit Ljubljana ca. 1 uur auto), daarna enkele dagen Kroatië (Zagreb) en vervolgens Duitsland (München).

Bepaal in het menu (links) of u een parkeerplaats voor de auto wilt reserveren en welke kwaliteiten het hotel voor u moet hebben (b.v. logies en ontbijt), rustige ligging lokatie etc.

Print de uiteindelijke boeking tweemaal, een voor thuis en neem een reservering mee voor de entree van het hotel.

Waar moet u op letten? Tips
Bekijk de recensies/waarderingen die er voor het hotel zijn gegeven, zowel de positieve als de negatieve. Kijk tevens of er veel recensies zijn en vooral ook van recente datum en vergelijk de recensies.
Plan voor uw route alleen voor de heenreis en terugreis de langste afstand (ca.1.000 km per dag).
Zorg voor een reisverzekering, zo nodig vervangend vervoer voor uw auto e.d.

Goede reis en een leuke, onbezorgde vakantie!

Wim Schnieders

bedankt!

bedankt voor het delen van je verhaal!!