Nieuws, nieuwe media, duiding en fatsoen

21 jul 2014

Vergeleken met pakweg tien jaar geleden bereikt “nieuws” ons in een enorm tempo. Het zijn vaak niet de traditionele bronnen als krant, radio of tv die ons als eerste informeren, maar juist ‘nieuwelingen’ als twitter, youtube, facebook e.a. die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Nieuwe tijden, nieuwe behoeften hoor ik vaak… Mensen willen meteen hun honger naar informatie bevredigen en eisen instant informatie via alle mogelijke informatiekanalen.

Door de ramp met het toestel van Malaysia Airlines is in ieder geval voor mij duidelijk geworden dat traditionele en moderne (sociale) media soms in een raar contrast tegenover elkaar zijn komen te staan. Bij de traditionele media zien we vaak nog iets van een code terug om vooral geen gruwelijke beelden te tonen en/of geen informatie naar buiten te brengen als deze informatie nog niet is gedeeld met nabestaanden en/of directe belanghebbenden.

Enige momenten na de ramp bleek dat vanuit het rampgebied de eerste filmpjes met beelden van de slachtoffers op internetkanalen waren gezet. Ook verschenen beelden van de inhoud van de gevonden identiteitsbewijzen op Twitter. Behalve dat elementaire fatsoensregels hiermee worden overschreden is het ook nog eens pijnlijk ondoordacht. Moet nu net jouw geüploade foto van een paspoort een einde maken aan alle onzekerheid bij de nabestaanden?

Het zijn juist de officiële instanties die, door rekening te houden met de tergende onzekerheid bij alle nabestaanden, er bewust voor kiezen nooit met namen naar buiten te komen voor alle nabestaanden zijn benaderd en ingelicht. De meeste partijen onder de traditionele media houden zich zo goed mogelijk aan deze protocollen. Het zijn dan ook de uitzonderingen die de regel bevestigen en het zelfreinigend vermogen binnen deze media is groot…

Helaas gelden deze voorwaarden blijkbaar niet voor de personen die via sociale media als Blog, Facebook, Twitter en Youtube  inhoud en beelden verspreiden. Vooral bij Twitter lijkt het dat het zo snel mogelijk én ongecensureerd aanbieden van “nieuws”  belangrijker is dan een zekere mate van respect en terughoudendheid.

Journalisten bij traditionele media krijgen een opleiding waarin ze geleerd worden hoe nieuws te duiden en hoe om te gaan met ethische aspecten van nieuwsgaring.  Mocht een journalist een (gevoelige) fout maken, dan wordt dit meestal snel gesanctioneerd door het nieuwskanaal of de collega’s. 

Bij Bibliotheek Rotterdam werken mediacoaches die speciaal opgeleid zijn in het omgaan met nieuwe media. Binnen ons cursusaanbod wordt dan ook vaak stilgestaan hoe je om moet gaan met nieuwe media. Daarbij wordt de vraag gesteld: “Welke dingen zet je wel of juist niet op internet”. Ook het komende seizoen zullen wij weer aandacht besteden aan internetgebruik en omgang met sociale media.

Bent u inmiddels ook geïnteresseerd in de werkzaamheden van onze mediacoaches of wilt u een vraag stellen?

Neem een keer contact op met één van de mediacoaches of bezoek de Digidokter bij u in de buurt.

  • Voor de Centrale: John Valk, tel. 010 – 281 62 81
  • Voor Rotterdam Zuid, Hoogvliet en Rozenburg: Ellen van Schie, tel.  010 - 4230217
  • Voor Rotterdam West en Noord: Wim Schnieders, tel.  010 - 4763137
  • Voor Rotterdam Oost en IJsselmonde: Mischa van Vlaardingen, tel 010 – 281 61 78

Mailen kan ook.

Voor meer informatie over data van cursussen en workshops rond mediawijsheid en het werk van de mediacoaches kunt u onze website bezoeken.

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.