Je eigen compositie door een orkest laten uitvoeren via twitter

30 okt 2012

Met Tweetphony werd iedere Twitteraar afgelopen vrijdag uitgenodigd zijn eigen stukje muziek componeren om deze vervolgens door het Metropole orkest na te laten spelen.

Op de website van Tweetphony kon je op een virtuele piano zelf een kort muziekstuk van 140 tekens componeren. Deze tekens werden vertaald naar een compositie die je in een tweet weer naar het Metropole Orkest kon sturen.

De meest interessante tweets van de dag werden binnen een half uur gearrangeerd en daarna door het 52-koppige orkest gespeeld. Zo'n tweeduizend twitteraars twitterden hun composities naar het orkest waarvan er uiteindelijk 50 in negen uur tijd werden uitgevoerd.

De actie was meer dan alleen leuk. Met deze 'protest'actie vroeg het orkest aandacht voor de opgelegde bezuinigingen en  wilde daarmee aantonen dat bijna iedereen wel 'iets' met het orkest heeft, passief of actief. Elke "componist' ontving na zijn uitvoering een twitterbericht met daarin een link van de video-opname van zijn 'Tweetphony'. Bekijk en beluister hier alle resultaten in videouitvoering en lees de bijbehorende twitterberichten.

Bron: RTL editie NL en jazzenzo.nl

Zie elders op deze blog verwante artikelen:

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.