De huidige stand van gebruik sociale media in Nederland

09 apr 2014

Marketingfacts liet onlangs in haar jaarboek  een update zien van het socialmedia gebruik in Nederland en dat afgezet tegen wereldwijd gebruik. In de ontwikkeling van de cijfers lijken twee trends zichtbaar. Allereerst stabiliseert het gebruik van de grote sociale media. Daarnaast is er sprake van een versplintering: mensen gebruiken steeds meer social media tegelijk, die op hun beurt elk een bepaalde behoefte vervullen.

Enkele opvallende conclusies uit het onderzoek: Het gebruik van Twitter is, net als dat voor Facebook gezegd kan worden, relatief stabiel. Wel zijn er signalen dat zowel Twitter als Facebook te maken hebben met jongeren die afhaken. Het afgelopen jaar heeft Google z'n Google+ verder geïntegreerd binnen haar diensten

Uit een analyse van PeerReach blijkt dat slechts 8 procent van de gebruikers die zich in juli 2013 aanmeldden voor Twitter, in de periode tot en met oktober 2013 meer dan 50 keer tweette. Het mobiel gebruik van Twitter is erg hoog.

De toegenomen activiteit van Linkedin in het toevoegen van nieuwe functionaliteit heeft er voor gezorgd dat LinkedIn inmiddels zo’n 4,6 miljoen Nederlandse bezoekers per maand heeft.

Het afgelopen jaar heeft Google z'n Google+ verder geïntegreerd binnen haar diensten Google+ maandelijks door 3,2 miljoen Nederlanders bezocht.

Pinterest is een online prikbord waarop mooie en inspirerende afbeeldingen (‘pins’) gedeeld worden. In tegenstelling tot Instagram draait Pinterest niet om zelf gemaakte foto’s. In Nederland zeggen 1,1 miljoen mensen Pinterest te gebruiken, waarvan 131.000 dagelijks.

WhatsApp kent 9,5 miljoen gebruikers in Nederland.

Veel meer informatie op de website van Marketingfacts

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.