Een gewaarschuwd mens....

28 jul 2014

We gebruiken met elkaar steeds meer sociale media waardoor we bijna onbegrensd informatie met elkaar kunnen delen, contact hebben met familie in den vreemde en altijd en overal bereikbaar zijn. Maar… aan dit voordeel kleeft ook een nadeel.

 

 

In 2012-2013 overkwam het bijna 15.000.000 gebruikers van sociale media: hun account werd gehackt en zo werd hun laptop of andere digitaal apparaat besmet met een kwaadaardig virus.
Het vervelende is dat we zelf eigenlijk de grootste veroorzaker zijn van deze rampspoed.

Te gemakkelijk
We gaan veel te lichtzinnig om met de beveiliging van onze sociale media. We negeren in grote getalen de privacy mogelijkheden van sociale media, we geven te veel persoonlijke gegevens prijs, we delen (zonder het te weten) berichten met kwaadaardige virussen waarmee we onze volgers besmetten en gaan ongelofelijk luchthartig om met onze wachtwoorden.

Aan de slag
Hoewel ik niet kan garanderen dat als je alle privacy instellingen goed gebruikt, je zo min mogelijk persoonlijks deelt, alleen ‘goede’ berichten deelt en een strak wachtwoord hebt, je geen slachtoffer kunt worden van kwaadwillende internet hackers… maar de kans is aanzienlijk kleiner.

Dus….
Besteed de komende tijd aandacht aan de privacy instellingen en sluit je sociale media net zo secuur af als je woning als je met vakantie gaat. Laat dus geen bovenlichtje open want hoe klein ook, een inbreker maakt gebruik van alle mogelijkheden net als internetoplichters en hackers met kwade bedoelingen!

Weet je niet precies hoe en wat, stel je vraag hieronder. We helpen je graag verder.

Judith Pietersma
Specialist media & onderwijs

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.