Er op uit! Kampeerapps

17 jul 2014

De schoolvakantie staat voor de deur, veel mensen trekken er de komende weken voor kortere of langere tijd op uit. Heb je nog geen plannen, maar staat kamperen op je programma dan heb ik een aantal apps die de moeite van het bekijken waard zijn.
Geen smartphone? Geen probleem. Je kunt van de aanbieders van deze apps de boeken ook gewoon  lenen in de bibliotheek.

 

ANWB
Kamperen, de app van de ANWB, geeft informatie over bijna 8.000 Europese campings. Als je de app downloadt, heb je gratis toegang tot campings in de Benelux. De overige landen zijn in pakketten te koop voor  € 0,99 met uitzondering van Frankrijk en Andorra en Kleine campings. Deze kosten € 2,99.
Je kunt op verschillende manieren zoeken. Uiteraard op land, streek of plaats met behulp van de kaart, maar je kunt ook filteren op criteria zoals het aantal plaatsen, of er een zwembad is en of honden wel of niet welkom zijn? Prettig is dat je de kaarten ook offline kunt gebruiken zodat je niet afhankelijk bent van WiFi of een betaald internetabonnement. Vergeet ze alleen niet ‘thuis’ te downloaden.
Een minpuntje is dat op de website van de ANWB nog te lezen staat, dat je 24 uur gratis gebruik kunt maken van de app, maar dit is in de huidige versie niet meer beschikbaar.
iTunes

Google play

ACSI
ACSI Campings Europa heeft de meer campings dan de ANWB, 8500 campings. De complete database is opgesplitst in 9 landenpakketten. De prijs per pakket varieert van € 0,89 tot € 3,59. Het totale pakket kost je € 12,99 De informatie per camping is uitgebreid en ook het aantal filters is groot, net als bij de ANWB. Als je de app downloadt kun je campings rondom het Gardameer bekijken om een idee te krijgen hoe de app werkt. Net als de app van de ANWB kun je deze offline gebruiken. Vergeet ze alleen niet ‘thuis’ te downloaden.
iTunes

Google play

Campingnavigator
De CampingApp Nederlands van Campingnavigator (voorheen Kosmos) beschrijft 7.900 kampeerterreinen in Europa en is gratis. De app is minder minder uitgebreid dan die van de ANWB en ACSI, maar dat maakt de app niet onbruikbaar. Ook deze is . Net als bij de app van de ANWB en ACSI geldt, downloadt de apps thuis of op een snelle WiFi-verbinding.
Een voordeel is dat bij de prijzen een jaartal staat zodat je ziet dat gegevens oud of nieuw zijn.
iTunes

Google play

                      

Het is niet eenvoudig om te bepalen welke app het beste is. CampingApp Nederlands van Campingnavigator is het minst uitgebreid en oogt statisch, maar wel heel overzichtelijk. Je kunt geen favorieten maken en er staan ook geen beoordelingen van gebruikers of van Campingnavigator zelf. De apps van de ANWB en ACSI hebben meer mogelijkheden. De ANWB biedt landeninformatie en ASCI heeft een beknopte handleiding. Door de vele mogelijkheden, kan je als gebruiker door de bomen het bos niet meer zien. Zelf gebruik ik ze alle drie naast elkaar. Zo krijg ik een compleet beeld van de mogelijkheden.

Ik ben wel nieuwsgierig naar jouw ervaringen met en mening over kampeerapps. Dus… reageer!

Judith Pietersma
Specialist onderwijs en media
 

 

Maak zelf iedere

Maak zelf iedere kampeervakantie gebruik van de ACSI app. Maar misschien is het beter om de ANWB en de Campingnavigator app daarnaast te gebruiken inderdaad om een beter overzicht te krijgen van alle mogelijkheden.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.