Waarom is het vandaag Safer Internet Day?

09 feb 2016

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Op internet is van alles te vinden, maar lang niet alles wat we online doen is ook veilig en verantwoord. Dus is het belangrijk om hier af en toe even bij stil te staan.  

Elk jaar in februari is er extra aandacht voor mediawijsheid op 'Safer internet day'. Het thema van dit jaar is 'play your part for a better internet' ofwel 'werk zelf mee aan een veiliger online omgeving voor onze kinderen'.

Vandaag stond in de krant dat van de jongeren tussen veertien en achttien één op de acht wel eens een naaktselfie van zichzelf via sociale media verspreidt. En twee derde denkt, dat de naaktfoto niet zal worden doorgestuurd naar mensen voor wie de sexy foto of video niet bedoeld is. Dan weet je dat er nog heel wat moet gebeuren. Jongeren seks en internet is vaak geen goede combinatie. Wat weet jij daar als ouder, opvoeder of docent eigenlijk vanaf? 

Ga naar de Safer Internet Day 2016 quiz en test hoe het met je basiskennis gesteld is! Loop daarna ook nog even de tips door.

 

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.