Mini: ik bieb over zes weken #jouwverhaal

03 apr 2017

Ik bieb over zes weken
Als mijn moeder ’s avonds uitbuikt op de bank, speel ik golfslagbadje met mijn armen en benen. ‘Kom kijken, Sem,’ zegt ze dan tegen mijn broer, en ze wijst naar haar buik. ‘Ik denk dat hij nu een salto maakt.’

De wereld begrijpen
Ze verwachten me binnenkort. Maar ik ken hen al: het stemmetje van mijn broer als hij zit te spelen, hoe mijn vader een grap vertelt, mijn moeder, als ze Sem voorleest. Ik ben al bijna bij ze.

Mijn moeder leest graag voor. Dat helpt, denkt ze, om de wereld om je heen te begrijpen. Dat iedereen anders is. En dat het goed is zoals je bent. Sem’s weg hoeft niet haar weg te zijn. Daarom zegt ze niets als hij een onhandig huisje bouwt van Duplo. Hij mag zelf uitvinden of het omvalt, of niet.

De spin die het te druk had
Als mijn moeder en Sem naar buiten gaan, moeten ze eerst een lange trap af. Sem staat stil bij elke tree. Hij raapt een pluisje op. Ontdekt een spinnetje. Mijn moeder denkt dan aan het verhaal over de spin die het te druk had. Bij grote mensen kan ze nog wel eens ongeduldig zijn. Maar niet bij Sem.

Toen Sem er net was, heeft ze minutenlang naar hem gekeken. Ze dacht: ‘Ik hoop maar dat ik jouw leven heel mooi kan maken.’ Want er bestaat geen handboek Beste moeder van de wereld.

Maar onze moeder heeft geen handboek nodig. Ik vind het nu al mooi, het leven.

BoekStartkoffertje én gratis lidmaatschap voor je baby
Alle ouders ontvangen een BoekStart-brief bij de aangifte van de geboorte in een van de Stadswinkels of op het consultatiebureau. Met deze brief kun je in Bibliotheek Rotterdam je kind (gratis) lid maken van de bibliotheek en daarna het leuke BoekStartkoffertje ophalen. In het koffertje vind je een babyboekje, voorleestips en een boekenbon van kinderboekhandel De Kleine Kapitein.

Mini de Vroede / 38 weken / rotterdammer in spe / west