Maak lezen leuk met LeesCase voor het vmbo

18 dec 2012

Lezen en vmbo-leerlingen, het lijken soms twee onvergelijkbare grootheden, die mijlenver uit elkaar liggen. Toch zijn vmbo-ers aan het lezen te krijgen.

Zoals met LeesCase van de CED-groep bijvoorbeeld. Iedere maand beschik je als docent over nieuwe kant-en-klare verwerkingsopdracht bij een actueel jeugdboek. De fragmenten zijn zo gekozen dat ze uitdagen tot verder lezen. Bovendien zijn ze prima geschikt als uitgangspunt voor een groepsgesprek.

LeesCase zit nog in de pilotfase. Het voordeel daarvan is dat je de lessen tot en met eind januari 2013 kosteloos kunt bekijken en eventueel uitproberen. De lessen zijn gemaakt rond de boeken Black-out van Tineke Hendriks en Vuurwerk in mijn hoofd van Roland Colastica. Beiden boeken zijn bij de bibliotheek te leen en als je lid bent van de bibliotheek kun je ze via Mijn Bibliotheek reserveren.

Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie bevindingen.

Judith Pietersma