Help pesten de wereld uit....

22 sep 2015

... begin in jouw klas
Pesten is van alle tijden, maar digitaal pesten is relatief nieuw. Vindt ‘gewoon’ pesten nog plaats op straat, in school of op het sportveld, digitaal pesten blijft niet buitenshuis, en gaat 24/7 door.

De Week Tegen Pesten (21 t/m 25 september) is hét moment om extra aandacht te besteden aan pesten in het algemeen en digitaal pesten in het bijzonder. Extra, want zo’n gevoelig onderwerp verdient altijd aandacht en een deze week is een mooi begin.

Bespreek ook positief gedrag
Mijn kind online van Kennisnet heeft de brochure Digitaal pesten vernieuwd. In de brochure vind je onder praktijkervaringen en tips over ‘goed doen’ op internet.

Met de brochure willen stichting Kennisnet en ECP ouders en leerkrachten te helpen om omgangsvormen via sociale media bespreekbaar te maken, thuis en in de klas.  "Hoe zorg je dat cypberpesten niet uit de hand loopt? Niet door kinderen alleen maar te vertellen dat ze niet online mogen pesten. Je moet vooral ook praten over goed gedrag op internet", aldus Remco Pijpers, strategisch adviseur van stichting Kennisnet. 

Je kunt de brochure gratis downloaden. Meer informatie over de brochure Digitaal pesten vind je hier.

School en Veiligheid
Stichting School en Veiligheid heeft voor de Week Tegen Pesten en speciale website ontwikkeld. De week heeft het thema #Durfjijhetaan mee gekregen en Stichting School & Veiligheid biedt op de website leerkrachten voor dit schooljaar tips, lessuggesties, blogs en andere inspiratie over pesten, groepsdynamica & meer.

Judith Pietersma
Specialist media & onderwijs

 

Pesten

Een kort en helder stuk met voldoende informatie. Pesten is van alle tijden, maar de leerkracht kan er veel aan doen.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.