Dat is handig! -4- Sociale media in het onderwijs

17 mrt 2014

Als je meer wilt weten over het inzetten van sociale media in de school, koop of leen dan het HandBoekTweePuntNul. Twaalf experts helpen je op weg met sociale media in de klas, maar ook op schoolniveau.

 

Het verhaal achter HandBoekTweePuntNul
In oktober 2011 kwam BoekTweePuntNul uit. Een boek waar in cocreatie met elkaar, 125 auteurs ieder een hoofdstuk schreven over sociale media, web 2.0 en webtools. Met name de onderwijsversie van dit boek werd een groot succes.

Op steeds meer onderwijsinstellingen ontdekt men de mogelijkheden die sociale media kunnen bieden voor het onderwijs. Over de didactische kant van sociale media is echter nog niet veel geschreven. Om die reden hebben wij een aantal experts op het gebied van sociale media in het onderwijs benaderd om hun verhaal te vertellen.
We geven hierbij achtergronden, praktijkvoorbeelden vanuit het PO, VO en MBO, maar ook wat scholen met sociale media zouden kunnen doen om zich beter te profileren. Vier van deze artikelen zijn de geactualiseerde versies van artikelen die in de onderwijsversie van BoekTweePuntNul te lezen waren. Aangevuld met de overige verhalen geeft het handboek een goed beeld van wat sociale media voor het onderwijs kunnen betekenen

bron: website BoekTweePuntNul
 

Digitale tools en sociale media maken het ons soms een stuk gemakkelijker. Vooral onderwijs geldt 'gemak dient de mens'.

Judith Pietersma
specialist onderwijs & media
 

 

 

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.