OnSong levert songteksten met akkoordaanduidingen op de iPad/iPhone

16 aug 2011

Onlangs werd ik door een lezer gewezen op de app OnSong voor de iPhone en iPad. Het is vooral bestemd voor zichzelf begeleidende jazz- of popzangers en bandleden, die geen zin meer hebben in stapels papier met songteksten en begeleidingsakkoorden.
De app is zo ingericht dat je snel van de ene naar de andere song kunt switchen, lijstjes kunt maken en aanpassen. Songteksten met akkoordaanduidingen kun je importeren van online bronnen, bewerken of zelf aanmaken. Bijzonder is dat je de akkoordaanduidingen bij elke songtekst ook makkelijk kunt transponeren naar het gewenste (stem)bereik. Via iTunes kun je op je pc opgeslagen songs overzetten naar de OnSong app. Deze app ondersteunt PDF, Word, Pages, JPG, PNG, TIFF, ChordPro. OnSong is compatible met o.a. de Bluetooth AirTurn, een 'hands free page turner' voor de iPad. Ook zijn er mogelijkheden songteksten te projecteren op een scherm. Wie ervaring heeft met synchroniseren met Ultimate Guitar, laat het me weten (via 'reacties' onder dit artikel of via 'mail me' in de rechterkolom), ik had er problemen mee en ook degene, die me wees op deze app.
Kijk hier hoe je met behulp van iTunes songs invoert:

 

nieuwe songs toevoegen

Wie kan mij uitleggen hoe ik nieuwe songs toevoeg aan Chordpro, ik heb het net gekocht, maar begrijp niet hoe het werkt.

Songbook chordpro, ios, android , windows, sync via dropbox

Mooi blog, mis alleen songbook chordpro van linkesoft. Fantatstische opslag en editing van al je songs op alle platforms! Én onderling syncable via dropbox . Ook cross-platform! Songbook chordpro werkt met chordpro notatie, feitelijk een eenvoudige tekstgebaseerde programmeertaal. Songbook is stabiel en betrouwbaar, dat is vereiste onstage. Helaas is onsong dat niet. Alle toeters en bellen van onsong heb je niets aan als midden in een optreden de boel weer eens vast loopt... Daarom is songbook veruit het beste muzikanten app je. Maakt niet uit welke tablet of smartphone je collega muzikant heeft, je kan er via dropbox altijd mee synchroniseren. Lies reviews en neem t op in je blog! Echte aanrader, met onsong zou ik dat niet durven!

toevoegen

Kunt u me helpen uitleggen hoe ik nieuwe songs toevoeg. Ik heb de app net gekocht.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.