Maak online live muziek met je vrienden via JAM met Chrome

09 jan 2013

Speel je in een band of wil in een band gaan spelen, dan kun je eens proberen hoe het is om dat online te doen. JAM met Chrome is een interactieve webapplicatie waarmee je met vrienden muziek kunt maken in de Chrome-browser op je computer. Maker Google geeft aan dat het niet uitmaakt of je een volleerd musicus of een beginnende muzikant bent, iedereen kan meedoen aan een JAMsessie.

Voordat je begint te spelen, kun je kiezen uit 19 verschillende instrumenten, van akoestische gitaren en basgitaren tot drumstellen en keyboards. Tijdens het JAMMEN kun je zo vaak als je wilt wisselen van instrument....

In de standaardmodus 'easy mode' kun je oefenen door op aparte snaren, drumpads of toetsen te klikken, maar je kan ook het werk voor je laten doen met de vier verschillende automatische speelfuncties. In de 'pro mode' kun je een instrument bespelen via je toetsenbord.

Nodig tot 3 vrienden uit voor een JAMsessie via de deelknoppen op deze site. Neem een voorbeeld aan de 'Keyboard Cat', die samen met zijn vrienden muziek maakt:

JAM met Chrome is een Chrome-experiment waarbij de nieuwste webtechnologieën worden gebruikt, zoals de HTML5-functies webaudio-API, websockets, canvas en CSS3. Voor meer informatie over de technologieën die zijn gebruikt, klik je in de app op de technologie-link.

Stel nu je band samen op www.jamwithchrome.com.

Bron: Google Products

Zie ook: Een orkest bespelen via je webbrowser

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.