Je gitaar stemmen met behulp van je mobiel

02 jul 2012

Ik merk dat er veel bezoekers op de zoekterm ‘gitaar stemmen’ op deze blog terecht komen komen en wel bij het artikel ‘Apps voor gitaar’: …Het kan aangevuld worden met Ultimate Guitar Tools om je gitaar te stemmen…..Een gitaar stemmen kun je met de app Gitaar Stemmen2Guitar Toolkit of met Gibson Learn and Master Guitar.

 

Hoe werken deze ‘stem-apps’ nu ?

Je toevlucht nemen tot een app voor je iPhone',  iPad of Android-tablet of smartphone is handzame oplossing voor het stemmen van je gitaar. Ze zijn voor een klein bedrag of gratis te downloaden.  Er worden voor dit doel veel apps aangeboden. De meest eenvoudige apps laten alleen horen hoe hoog de afzonderlijk snaren moeten klinken en dan is de kwaliteit van het geluid ook nog eens wisselend. Bij de  meer geavanceerde apps is het mogelijk met gebruikmaking van de ingebouwde microfoon aan de hand van een meter direct te zien te zien of je snaar juist gestemd is en hoever de stemming verwijderd is van de juiste frequentie. Optima guitar (€0,99) is zo’n app en in het volgende filmpje kun je zien hoe het werkt:

 

Klik hier voor een lijst met Android-apps om je gitaar te stemmen.

Zie ook elders op deze blog:

John Valk

    Te leen in Bibliotheek Rotterdam:

How to write songs in altered guitar tunings, door  Rikky Rooksby, John Morrish.
Een mooi uitziende uitgave met glimmend kwaliteitspapier, waarin op uitgebreide wijze wordt ingegaan op het maken en componeren van muziek op de gitaar die niet in een normale, gangbare stemming EADGBE staat. Bijna alle denkbare alternatieve stemmingen komen langs en worden beschreven. Tevens worden daarbij de nieuwe grepen voor de akkoorden getoond en op de cd zijn voorbeelden van muziek gemaakt in die stemming en die zijn meestal zeer verrassend. Een prima boek voor de avontuurlijke gitaristen die wel eens iets anders willen. Graad 2-3. 208 blz. Backbeat books HL00332859. NBD/Biblion

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.