Bladmuziekcollecties komen samen in Nationale Muziekbibliotheek

25 apr 2013

'De bladmuziekbibliotheek van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) is mogelijk gered van de oudpapierbak', schrijft Persis Bekkering in de Volkskrant over de recente ontwikkelingen met betrekking tot de Muziekbibliotheek van de Omroep. Het grotendeels wegbezuinigde Muziekcentrum van de Omroep (MCO) beschikte met de bibliotheek over de grootste collectie bladmuziek in Nederland. Deze wordt waarschijnlijk ondergebracht in de nog op te richten Nationale Muziekbibliotheek.

De gemeente Den Haag staat volgens de Volkskrant positief tegenover een bibliotheek voor bladmuziek. De Nationale Muziekbibliotheek zal in 2018 open gaan en de muziekcollecties van het MCO,  het Nederlands Muziekinstituut (NMI), het Koninklijk Conservatorium en de Openbare Bibliotheek van Den Haag bevatten. De collectie zal op drie plaatsen aan het Spui worden bewaard: het Haags Gemeentearchief (HGA) in het stadhuis, de Openbare Bibliotheek en het nog te bouwen Spuiforum.

In een eerder artikel had ik al aangegeven dat de Muziekbibliotheek van de Omroep is wegbezuinigd. Al het personeel is per augustus ontslagen. Het pand waar de collectie is ondergebracht wordt tot 1 augustus gehuurd. Er is geen geld om het pand nog langer te huren.

(Foto van Annie Honey)

Bron: Volkskrant en Informatie Professional

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.