Wat kan ik spelen als pianist?

28 mei 2014

Je speelt al een paar jaar piano of je bent net begonnen. Welke muziekstukken kan ik technisch en muzikaal aan om te spelen?
Je docent zal je daar zeker in kunnen adviseren. Bibliotheek Rotterdam heeft voor beginnende pianisten een aparte kast ingeruimd met bladmuziek.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle speelmuziek voor beginnende pianisten.

Daarnaast beschikt Bibliotheek Rotterdam over boeken met lijsten van speel- en oefenstukken ingedeeld naar niveau:

- W.Chr.M. Kloppenburg. Nieuwe leergang voor het piano-onderwijs.
- Gids Lichte Muziek Voor Piano, meer dan 350 pianoboeken toegelicht en ingedeeld naar niveau.
Suzuki pianist's list of supplementary materials

Klik hier om via internet een overzicht te krijgen naar moeilijkheidsgraad van bladmuziek van klassieke pianowerken en oefeningen. De bladmuziek is gratis te downloaden.
Klik hier voor kinderliedjes bewerkt voor piano met een beknopte uitleg over beginnende pianotechniek.

Vraag

Bestaat er zoiets als pianomuziek voor gevorderden?

pianomuziek voor gevorderden

W.Chr.M. Kloppenburg. Nieuwe leergang voor het piano-onderwijs. laat ook lijsten zien voor gevorderde pianisten en tevens bovengenoemde link http://www.gmajormusictheory.org/Freebies/freebies.html