Wat kan ik als muzikant of muziekdocent met de Apple watch?

07 jul 2015

Na de iPhone en iPad is het digitale horloge, de Apple watch de nog betrekkelijke nieuwe gadget van Apple. Deze blog staat vol met muzikale toepassingen voor iPhone en iPad, maar wat kun je als muzikant met de Apple watch?

In de praktijk zul je vooral gezien de grootte van het scherm en uitgebreide functionele mogelijkheden van de al ver doorontwikkelde iPhone en iPad vooral van deze apparaten  gebruik maken. Voordeel is bij de aanschaf van een Apple watch, dat deze gelijk al je eerdere aankopen voor je iPhone via je Apple ID, voor zover compatibel synchroniseerd. Als je in de Appstore op zoek gaat naar muzikale toepassingen voor de Apple watch dan kom je vooral bij toepassingen terecht als metronomen, tools om je instrument te stemmen, een educatief muziektheoretisch programma, een digitale piano en een eenvoudige digitale muziekstudio.
Voor het laten horen van geluid heb je nog een iPhone nodig die in draadloos in verbinding staat met de Apple watch.  We moeten nog wachten op de Watch Kit 2.0 besturingssoftware voor functioneel geheel autonoom werkende muzikale apps voor de Apple watch. Deze wordt verwacht in de herfst. Hieronder een video van Christopher J. Russell , die een aantal apps voor muzikanten demonstreert:

Hierin besproken apps:

Bron en meer informatie op de website van: Technology in Music Education\

De Aplle watch is vanaf 17 juli te koop in Nederland.

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.