Sneller en effectiever leren zingen met Choir Prodigy

15 okt 2013

Zingen in een koor is een populaire vorm van vrijetijdsbesteding. Oefenen, individueel of samen met anderen is voor iedere zanger in meer of mindere mate een niet te vermijden voorwaarde om gezamenlijk tot een mooi klankresultaat te komen. Producenten en ontwikkelaars van apps spelen hier in samenwerking met zangdocenten handig op in. Ik schreef eerder over de app Sonja, dat een alternatief, meer intuïtief aanvoelend notenschrift biedt voor zangers, die moeite hebben met de traditionele  muzieknotatie. Ook in mijn artikel ‘Zangles met de iPad' ga ik in op apps ter ondersteuning van zang-  en stemontwikkeling.

Choir Prodigy biedt zangers de mogelijkheid om individueel en doelgericht klassieke muziekstukken te leren zingen in een interactieve digitale omgeving, waarbij je constant feedback krijgt op je timing, het treffen van de juiste toonhoogte en klinkers.

Via een compacte mixer kun je het tempo of volume van je eigen en overige partijen naar believen instellen. Kijk en luister hoe het programma werkt:
Inleiding:

Hoe werkt het in de praktijk:

 

Ook muziekdocenten en dirigenten kunnen deze app gebruiken om de vorderingen van leerlingen en koorleden te volgen en waar nodig bij te sturen.  Richard Gard, de man achter deze app is muziekdocent en zet deze app in voor gehoortrainingen en zingen van blad. Hij geeft aan dat leerlingen aanvankelijk zeer terughoudend waren in het ‘toezingen’ van een iPad. En erg clement is het programma niet  in het vellen van een oordeel over het treffen van de juiste toonhoogtes. Maar ze werden al snel gegrepen door het spelelement. Ook is er bij het ontwikkelen van deze app gedacht aan de warming up van je stemorgaan door middel van speciale oefeningen. Choir Prodigy bevat tot nu toe ongeveer 1000 klassieke muziekwerken, waarvan verscheidene ook voor solozang met pianobegeleiding.

Sommige onderdelen, zoals het warming up onderdeel  zijn gratis. Toegang tot de bibliotheek van muziekstukken kost $8,- per maand. Je kunt alle mogelijkheden 2 weken gratis uitproberen.
Meer info op de website van Choir Prodigity.

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.