Singer-Songwriters van Codarts in de bibliotheek

19 feb 2014

Elke maand treden op zondagmiddag jonge talenten op van de Codarts muziekopleiding in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Het zijn ambiteuze Singer-Songwriters in de leer die onder de titel “Booked on Stage” de show stelen op de jongerenvloer. Afgelopen zondag waren dat Jane Who en Ferry van der Woude.

Kijk hieronder naar een korte impressie van hun optreden gevolgd door een kort interview:

Ferry van der Woude is als zanger actief in diverse rockbands, maar schrijft daarnaast ook als singer-songwriter. Met alleen zijn gitaar en rauwe stem maakt hij muziek om orde te creëren in zijn chaotische stroom van gedachtes. Ferry laat zich inspireren door Aaron Marsh, Chris Cornell, Matt corby en Jeff Buckley, wat zich uit in melancholische liedjes die even rauw als intens kunnen zijn.

Janneke, oftewel Jane Who, was als klein meisje al muzikaal. Ze zong altijd en overal, ze leerde gitaar spelen en in groep acht schreef ze al haar eerste nummer. Ze speelde in een band, waarmee ze zoete poppunk maakte en won er zelfs een prijs mee: Beste Song met Popsport 2008/2009. Jane Who is al afgestudeerd in Songwriting aan het Rock City Institute in Eindhoven.

Zie ook artikelen elders op deze blog:

Bibliotheek Rotterdam beschikt over een uitgebreide collectie boeken rond songwriting:

-Popmuziek.  Artikelen, gebaseerd op praktijkervaringen, over arrangeren, het schrijven van een song door o.a. Paul Simon, Sting , Sondheim over uitvoering en bespeling van verschillende instrumenten, over opnemen en muziekindustrie
-Song- en liedteksten schrijven van cabaret tot rock.Door Yke Schotanus
-Inside songwriting getting to the heart of creativity.Door Jason Blume. Gids voor het schrijven van de lyrics van popsongs
-Tunesmith,inside the art of songwriting. Door Jimmy Webb.
-How to write a hit song the complete guide to writing and marketing chart-topping lyrics & music. Door Molly-Ann Leikin. Handleiding voor het componeren, schrijven en marketen van popsongs.
-Songwriting for dummies. Door Jim Peterik, Dave Austin, Mary Ellen Bickford
-Songwriters on songwriting. Door Paul Zollo
- De X-factor, een must voor sterren. Door Henkjan Smits . Alles wat je moet weten om een echte ster te worden
American popular song the great innovators, 1900-1950 Door Alec Wilder
- All you need is ears. Door George Martin.