Samen online muziek maken met de app Composr

24 dec 2014

Wat te doen als je bandleden weinig tijd hebben om met elkaar aan een nummer te werken? De onlangs uitgekomen app Composr voor iPhone of iPad biedt hiertoe een online oplossing. De mogelijkheden zijn wat beperkt en zal nooit de uiteindelijke samenwerking vervangen. Wat zie je als je de app hebt gedownload en opgestart?

Allereerst een lijst van  opgenomen muziekfragmenten waarop je kunt reageren en die je kunt liken. Via de groene knop Go to editor kom je in een editor waar je de geluidssporen van van verschillende bijdragers aan de muziek onder elkaar ziet staan.

Bij elk geluidsspoor staat de naam van de eigenaar, de muzikant vermeld, die de eerste aanzet tot een muziekstuk heeft aangemaakt.

Via de microfoon onder in beeld kun je opnames in een nieuw geluidsspoor toevoegen. Die wordt dan wel eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de eigenaar van de song. De app is aantrekkelijk voor muzikanten die hun teksten en muzikale spel willen laten horen voor een breed publiek. In het op afstand samen werken aan een nummer ben je inzoverre beperkt dat je elkaars bijdragen niet kunt bewérken. Je kunt alleen opnames, cq geluidssporen  toevoegen.  Deze online tool zal het serieus samenwerken binnen een band aan een nummer tussen bandleden nooit echt vervangen. Maar om eigen opnames en muzikale ideeen te delen met  anderen een prima tool. Een leuk alternatief, weliswaar niet voor je tablet, maar voor je webbrowser is Jam with Chrome. Er is volgens de website van de maker ook een webversie van Composr.

Zie ook elders op deze blog:

 

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.