Rotterdamse zangeres Annie de Reuver op 98 jarige leeftijd overleden

04 jan 2016

De Rotterdamse zangeres Annie de Reuver is op 1 januarie op 98 jarige leeftijd overleden.
Zij debuteerde in de jaren dertig bij het populaire dans- en radioorkest The Ramblers. Ook zong ze bij The Skymasters. Haar bekendste nummer is 'Kijk Eens In De Poppetjes Van Mijn Ogen'.

In de jaren zeventig presenteerde De Reuver talentenjachten op televisie. Ze ontdekte onder anderen Pierre Kartner (Vader Abraham), Ben Cramer en de Kermisklanten. In de jaren tachtig produceerde ze nog de hit Kleine Jodeljongen voor Manke Nelis.

Zelf ‘Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen’ zingen of begeleiden? De bladmuziek van  dit succesnummer tref je aan in de collectie van Bibliotheek Rotterdam of download de bladmuziek gratis via Muziekschatten. Bij Muziekweb kun je terecht voor 17 cd’s, waarop zij te horen is. Deze kun je zowel lenen als beluisteren (in de bibliotheek).

Rein Wolters maakte ter gelegenheid van haar 90e verjaardag een documentaire over haar voor RTV Rijnmond:

Bron: ANP en RTV Rijnmond