Nieuw in tijdschriften over muziek maken

03 dec 2012

In het december/januari 2012/13 nummer van Akkoordmagazine :

-Trompettist André Heuvelman vindt musiceren net als voetballen: ´je leert het door het samen te doen.' Behalve musicus is hij cultureel ondernemer: hij organiseert concerten en evenementen voor mensen die niet naar de concertzaal gaan. Een muzikaal doener aan het woord.

- In televisieprogramma Maestro staan bekende Nederlanders op de bok bij Holland Symfonia om de kneepjes van het vak te leren. Een afvalrace, die vooral duidelijk maakt hoe moeilijk het vak is en wat erbij komt kijiken.

- het Ricciotti ensemble treedt in ongebruikelijke settings op als een zigeunerkamp of een Parijse bidonville. Als musicus word je daar flexibeler en vrijer van. 'Je accepteert hoe de dingen lopen en speelt gewoon.

- Het verhaal hoe de voormalige Majellakerk akoestisch omgetoverd werd tot een gave repetitieruimte werd voor de musici van het NedPho.

Uit het 'Nederlands Muziek Instituut ' archief: voor deze laatste aflevering een strijkkwartet van Ernst Christian Graf, kapelmeester van Willem V. Ga naar de website van Akkoordmagazine om de bladmuziek gratis te downloaden

En verder: Noot voor Noot, Actueel, Agenda, Prelude, Gesignaleerd en Vraag & aanbod.

Dit blad een vele andere muziektijdschriften zijn gratis in te zien op de 4e verdieping van de centrale Bibliotheek Rotterdam

Voor een fysiek of een digitaal(iPad) abonnement van Akkoordmagazine ga naar de website van Akkoord magazine