Eindelijk een tablet groot genoeg voor bladmuziek?

17 okt 2014

Bladmuziek lezen op je iPad of tablet? Samsung heeft onlangs een 12.2 inch tablet uitgebracht. Qua beeldschermformaat blijft het voor veel muzikanten niet echt lekker lezen, ondanks allerlei digitale blader- en vergrotingstechnieken. Grote platte handzame tablets, en dan denk ja aan 22 inch formaten, willen maar niet op de markt verschijnen. Niet alleen voor bladmuziek maar ook voor meer uitgebreide applicaties bijvoorbeeld op medisch of grafisch vlak zou een groot scherm een welkome aanvulling zijn op het tabletaanbod. Niet de grote producenten als Samsung en Apple, maar een ingenieur ontwikkelde een 22 inch scherm helemaal toegesneden op het gangbare bladmuziekformaat.

Vanuit de Nottingham Trent Universiteit werkte Martin Smith en zijn team 5 jaar aan de ontwikkeling van deze tablet en startte hij onlangs met het opzetten van een productielijn.

"Als ingenieur ben ik altijd gefascineerd geweest door de transformatie van papier naar digitaal.Door het samenwerken met muzikanten kwam ik er snel achter, dat de markt schreeuwt om een groter scherm. We willen met dit scherm meer toegemoet komen aan de behoefte van muzikanten in plaats van dat zij zich maar moet aanpassen aan nieuwe technieken" aldus Martin Smith.

De Zik heeft een hoge resolutie 22 inch LED scherm, waardoor muzikanten de pagina niet om haverklap hoeven te verversen.  De opslagcapaciteit is 2 Gb. Net zoals bij gangbare tabletreaders voor bladmuziek kun je bladmuziek van internet ophalen of ook eigen scans inladen en opslaan. Je slaat de pagina om door te tikken op het scherm of via een voetpedaal.

Zikmusic Ltd zoekt nog investeerders en supporters voor haar champagne, en je kunt al pre-orders plaatsen voor deze tablet. Ga naar  www.zikmusic.co.uk voor meer informatie.

Bron: Website Mi-pro

Zie ook elders op deze blog:

John Valk

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.