Concertagenda mei 2017

29 apr 2017

Heb je een concert aangekondigd gezien op onze vierde verdieping of ons Muziekwebplein, maar weet je niet meer hoe laat of waar het is? Kijk dan op deze concertagenda. Hierop staan alleen concerten die in Rotterdam gegeven worden op de wat kleinere podia. Voor de concerten van de Operadagen klikt u op deze link.

mei

Orgelpauzeconcert in de Laurenskerk, Grotekerkplein 27, door Szymon Olszanski, een Poolse organist.

mei

Banda Magda speelt muziek uit verschillende landen en natuurlijk van hun derde album ‘Tigre’. In Bird.

mei

Tinariwen (Malinese toearegmusici) laat Afrikaanse woestijnrock horen in de Maassilo.

mei

Cyrille Aimée (een cross-over tussen Michael Jackson en Sarah Vaughan en vorig jaar op North Sea Jazz) zingt in Bird.

mei

Jonge musici van Codarts spelen Debussy & Takemitsu in de Laurenskerk, Grotekerkplein 27. Om 19.00 leidt Arie van Beek het in.

20.00 èn 22.00

mei

Orchestra Baobab brengt Afro-Cubaanse ritmes, traditioneel Afrikaanse muziek en een tribute aan Ndiouga Dieng in LantarenVenster.

10 mei

Meezingmarktconcert in de Open Hof in Ommoord, Hesseplaats 441. Verzoeken kunnen niet meer ingediend worden.

mei

Muzikale spacetravels van ‘The comet is coming’ & Indiase ritmes van Sarathy Korwar in Bird.

mei

Diabolus in Musica zingt de mooiste motetten van Ph. de Vitry en tijdgenoten (Avignonese manuscripten) in de Laurenskerk. Zeer vroege meerstemmigheid, dus.

13 mei

KCOV Halleluja zingt het Deutsches Requiem van Brahms in de Prinsekerk, Schepenstraat 69.

13 mei

Het Doelenensemble verzorgt een herdenkingsconcert in Pro Rege met de suite voor piano van Leo Smit en zijn trio voor klarinet, altviool & piano en het Quatuor pour la fin de temps van Olivier Messiaen.

13 mei

Saturdayclub viert haar 5-jarig bestaan met een elegant feest. Met o.a. Vinny James, Trobi, La Fuente & Irwan.

14 mei

Petra Veenswijk speelt een moederdagorgelconcert in de Laurenskerk met werken van Dupré, Escaich en Langlais.

16 mei

Orgelpauzeconcert in de Laurenskerk door Floris van Gils, (ex-)student van o.a. Jos van der Kooy.

19 mei

Musica Vocalis (o.l.v. Vincent Spoeltman) zingt het Requiem van Duruflé en liederen van Fauré, Ravel en Saint-Saëns in de Arminiuskerk in het centrum, Museumpark 3.

19 mei

Cappella Gabrieli (o.l.v. Maarten Michielsen) zingt Mariavespers van Monteverdi in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. M.m.v. In Stil Moderno en de Schola van de St. Jan in Den Bosch.

20 mei

Musica Vocalis (o.l.v. Vincent Spoeltman) zingt het Requiem van Duruflé en liederen van Fauré, Ravel en Saint-Saëns in de Goede Herderkerk in Schiebroek, Kastanjeplein 28.

20 mei

Domestica Rotterdam brengt de volledige Goldbergvariaties van Bach ten gehore in de Laurenskerk, voorafgegaan door een walking dinner (20.30) met muzikale intermezzi van zangstudenten.

20 mei

Klassiek op Zuid brengt fluitmuziek ten gehore in het Jan Meertenshuis (Van Langendonckstr. 51), van barok tot en met impressionisme.

21 mei

Klassiek op Zuid brengt fluitmuziek ten gehore in de Vredeskerk (Lede 117), van barok tot en met impressionisme.

23 mei

Orgelpauzeconcert in de Laurenskerk door Anna Karpenko, ex-studente van Ben van Oosten en winnares van vele prijzen, waaronder ook de eerste prijs.

26 mei

Trio C tot de Derde (Carel den Hertog, Coos Lettink & Caspar Terra) speelt Klezmermuziek in Pro Rege.

30 mei

Orgelpauzeconcert in de Laurenskerk door Jeroen Koopman, ex-student van Jos van der Kooy en met veel premières op zijn naam.