Concertagenda juli 2016

29 jun 2016

Heb je een concert aangekondigd gezien op onze vierde verdieping of ons Muziekwebplein, maar weet je niet meer hoe laat of waar het is? Kijk dan op deze concertagenda. Hierop staan alleen concerten die in Rotterdam gegeven worden op de wat kleinere podia. Jazzliefhebbers moeten ook op www.northsearoundtown kijken.

juli

Barbara St. James (vocals), Koen Schalkwijk (piano) & Marijn van de Ven (contrabas) treden op in Pro Rege.

juli

Singer-songwriter Nick Mulvey treedt op in Bird met z’n Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes. Samuel Ford verzorgt het voorprogramma.

juli

Tabass-co invites Gene Williams (aangevuld met een percussionist en saxofonist) die je meeneemt op wereldreis in Bird.

juli

Strijkkwartet Zapp4 & Jeroen van Vliet (toetsen) spelen in de Laurenskerk i.h.k.v. North Sea Round Town.

juli

Twaalf pianoleerlingen (10-60 jaar) van Ton van Nierop en Antoinette Lammers spelen Bach, Mozart, Gershwin en hedendaagse componisten in boekhandel Donner.

12.00-13.00

juli

Leerlingen van pianoschool Jia Qu spelen  in het WTC (Meent 132) met een expositie van Astrid de Pauw.

15.00-16.00

juli

Metropolis Festival in het Zuiderpark met o.a. Alex Vargas, Death Alley, Dooxs, Iguana Death Cult e.v.a. Met een afterparty in Rotown.

13.00-21.00

juli

Jazzkerkdienst & tribute to Mahalia Jackson in Pro Rege met Barbara St. James (vocals), pianist Koen Schalkwijk of Marius van den Brink en voorganger ds. Rian Veldman.

juli

SKVR Jazznight in LantarenVenster: presentatie van zo’n 100 cursisten van de SKVR Jazzschool.

juli

Zomermarktconcert in de Laurenskerk door Daniele Dori, organist van de kathedraal in Florence, Italië.

juli

Zangeres, songwriter, producer en dj Dani Siciliano treedt op in Bird met haar mix van klassieke r&b, jazz en disco.

juli

Michelle David treedt op in Bird met The Gospel Sessions i.h.k.v. North Sea Round Town.

juli

Het Hoflaan Wandelconcert start bij de St. Lambertus met Eric Koevoets aan het orgel (die romantische werken speelt) en gaat dan naar de Hoflaankerk waar Wouter v/d Wilt een barok-programma brengt.

8+9 juli

Bird’s Boogieball is de officiële afterparty van North Sea Jazz met o.a. Christian Scott, Cory Henry + W/Questlove.

juli

Cecile McLorin Salvant (winnares van diverse awards) zingt in de Laurenskerk i.h.k.v. North Sea Round Town en Aaron Diehl begeleidt haar op de piano.

juli

Up, Close & Personal in Bird met Real El Canario, één van de meest veelzijdige en karakteristieke dj’s.

juli

Nick Waterhouse (a young man who makes old r&b) treedt op in Bird.

juli

JIGGY zet het legendarische producersduo The Neptunes in het zonnetje in Bird.

juli

Het live-elektronisch muziekfestival Expedition vindt plaats in het Euromastpark met, dit jaar, ook veel live-artiesten in de genres: (deep)house, techno, pop, enz.

13.00-23.00

juli

Zomermarktconcert in de Laurenskerk door Wilbert Berendsen, organist van de Martinikerk in Doesburg.

juli

Amateurorgelavond + avondtorenbeklimming in de Laurenskerk.

17.00-22.00?

juli

The Hypnotic Brass Ensemble (acht zonen van Phil Cohran) brengt een mix van jazz, hiphop, funk en rock in Bird.

juli

Chicken Wings viert zijn/haar 4e verjaardag in Bird: een mix van alle ingrediënten uit de zwartemuziekkeuken.

22.00-05.00

juli

Orgelconcert in de Laurenskerk door Bernhard Haas (een Duitse organist) i.h.k.v. de Zomeracademie v/h 51e Haarlems Orgelfestival.

12.30-13.30

juli

Zomermarktconcert in de Laurenskerk door Mateusz Rzewuski, een organist uit Polen.

juli

Amateurorgelavond + avondtorenbeklimming in de Laurenskerk.

17.00-22.00?

juli

New York Transit treedt op in Bird en brengt hiphop, underground house, funk, groove, soul, disco, etc.