Bladmuziek in braille en in gesproken vorm

17 mrt 2013

bladmuziek in brailleBen je voor je beroep, opleiding of gewoon in je vrije tijd met muziek bezig? Heb je door een visuele of andere handicap moeite met het lezen van muzieknoten in gedrukte vorm? Dan kan bladmuziek in aangepaste leesvorm een oplossing voor je zijn.

Bij Dedicon kun je gebruikmaken van de bestaande collectie, die bestaat uit ongeveer 200 titels gesproken bladmuziek en 2.000 titels bladmuziek in braille. Voor mensen met een visuele beperking is het tevens mogelijk om voor een klein bedrag eigen bladmuziek te laten vergroten of te laten omzetten naar braille of gesproken vorm.

Gesproken bladmuziek en braillebladmuziek vervangen gedrukte bladmuziek. Er staan geen didactische aanwijzingen in. Voor het leren musiceren met deze aangepaste leesvormen is kennis van het brailleschrift en basiskennis van muzieknotatie vereist. Het is aan te raden om ook muziekles te volgen. De docent kan uitleg geven over het visuele notenschrift en ondersteuning geven bij het gebruik van de aangepaste leesvorm.
Voor meer informatie ga naar de website  van Dedicon

Zie ook elders op deze blog: "Concierto de Aranjuez voor helft onzichtbaar" over de blinde Spaanse componist Rodrigo en "Bladmuziek met liedjes van Jules Corte"

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.