Beter een taal leren met zingen

24 jul 2013

Zingen in een vreemde taal maakt het makkelijker om die taal te leren spreken. Let wel: het ligt aan het zingen en niet aan het feit dat je de woorden uitspreekt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Edinburgh, waarbij mensen naar Hongaarse zinnen nazongen. Wie zong presteerde later beter op 4 van de 5 taaltesten dan degenen die de zinnen alleen uitspraken, en ook beter dan mensen die de zinnen op ritmische toon herhaalden. Op 1 test deed de meezingende groep het 2 keer beter dan de groep die de zinnen uitsprak. En wie zong, kon de zinnen ook langer onthouden.

De onderzoekers kozen voor Hongaars om hun theorie te testen, omdat de meeste Britten niet vaak blootgesteld worden aan die taal en het ook een moeilijke taal is om te leren, met een heel andere structuur dan Germaanse en Romaanse talen. Rest nog de vraag of de melodie een rol speelt. Dat wordt nog verder onderzocht. Het onderzoek is gepubliceerd in in het vaktijdschrift Memory&Cognition.

Bron: Welingelichtekringen

 

Heel leuk! Zelf onthoud ik om

Heel leuk! Zelf onthoud ik om de één of andere reden ook altijd alle teksten van liedjes ook al doe ik geen moeite dus eigenlijk het klinkt logisch haha. Momenteel volg ik een e-learning taalcursus (bij EBC) en deze manier van leren bevalt mij eigenlijk ook erg goed!

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.