Door het Oog van de Naald; Gevorderden

05 mrt 2015

Het RTL4-programma "Door het Oog van de Naald" is al een tijdje aan de gang en inmiddels zien we alleen nog de meer ervaren naaisters en nog één naaier aan het werk. Ook voor de zelf-mode-makers onder ons, die dit niveau nog kunnen bijhouden, heeft de Bibliotheek Rotterdam genoeg boeken waar je inspiratie en techniek uit kunt opdoen. En naast praktische modebladen als Knip en Burda tref je ook inspirerende bladen als Vogue en I-D Fashion Magazine aan.


De kandidaten in het TV-programma Door het Oog van de Naald maken op basis van een eenvoudige tekening en wat aanwijzingen hun eigen creaties. Voor wie ook naar eigen smaak wil ontwerpen is het boek Fashion Design een bruikbare inspiratiebron. Daarnaast helpt het je verder op weg door de benodigde technieken duidelijk uit te leggen. Patroontekenen, stoffenkennis, naaitechnieken, maat nemen, mouleren, voorvormen en afwerking, het staat er allemaal in en wordt geïllustreerd met werk van topontwerpers.

Wil je je verder verdiepen in het zelf tekenen van patronen voor je eigen kleding dan zijn de boeken van Lucia Mors de Castro zeer instructieve uitgaven voor als je meer wilt dan even snel iets naaien.
Met nauwkeurigheid en geduld kun je met de aanwijzingen uit dit boek kleding maken voor gemakkelijke en moeilijke pasvormen.
Ze geeft tips over stofkeuze, manieren van afwerking en er is een stekenoverzicht. Met duidelijke tekeningen en kleurenfoto's worden de technieken voor het naaien stapsgewijs getoond en beschreven.
Haar boek Modepatronen ontwerpen behandelt de belangrijkste technieken, berekeningen en methodes voor het maken van eigen patronen voor als je al veel ervaring hebt met patronen en naaien.


 

 

 

 

 

 

 

 Kijk ook eens naar
Gebruik van de Naaimachine    


De Kleermakersgids                                               Couture Naaitechnieken

 

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.