Over Mode

ALLES OVER MODE EN KLEDING

Bij Bibliotheek Rotterdam kun je terecht voor een bijzonder grote collectie Mode-boeken.

Wist je dat er zelfs een Schatkamer Mode is?
Die Collectie en die Schatkamer beheer ik sinds
jaar en dag met veel plezier!
Mijn hele leven al heb ik een grote interesse voor:

- Mode
- Kleding-geschiedenis
- Textiel
- Handwerken

In mijn berichten deel ik graag mijn kennis over kleding in heden en verleden, en ……soms toekomst.

Mail me als je vragen, verzoeken etc hebt via: a.hoogeveen@bibliotheek.rotterdam.nl

Artikelen over Mode

19 apr 2015

katten-mode op de catwalk

Voor honden en vooral voor hondjes zijn er
natuurlijk talloze kostuums, kleertjes, petjes enz.
Voor katten ligt dit, eigenwijs als ze zijn,
veel minder voor de hand. Bovendien hebben ze doorgaans immers een lekkere dikke vacht.
Maar toch kunnen mensen het niet altijd laten om
ook hun kat aan te kleden. Vooropgesteld:
het is dierontvriendelijk, het is kat-onwaardig,
het mag niet, het is gewoon ondeugend!
Maar het is ook zo leuk!
Als de kat tenminste niet al te erg tegenspartelt.....

12 mrt 2015

Digitale catwalk in de Bibliotheek Rotterdam

Door het Oog van de Naald: Resultaten en reacties
Heb je door het RTL4-Programma "Door het Oog van de Naald" de draad (weer) opgepakt?
Of misschien wel door de boeken van Bibliotheek Rotterdam over zelfmaakmode, waarover ik in mijn vorige blogs voor beginners en gevorderden verteld heb?
Heb je al één of meerdere kledingstukken af?
Voor jezelf of mischien voor je kinderen?
Zou je het leuk vinden om die via deze website aan zoveel mogelijk mensen te showen?

Foto: cleolidewij.wordpress.com/

05 mrt 2015

Door het Oog van de Naald; Gevorderden

Het RTL4-programma "Door het Oog van de Naald" is al een tijdje aan de gang en inmiddels zien we alleen nog de meer ervaren naaisters en nog één naaier aan het werk. Ook voor de zelf-mode-makers onder ons, die dit niveau nog kunnen bijhouden, heeft de Bibliotheek Rotterdam genoeg boeken waar je inspiratie en techniek uit kunt opdoen. En naast praktische modebladen als Knip en Burda tref je ook inspirerende bladen als Vogue en I-D Fashion Magazine aan.

19 feb 2015

Door het oog van de naald - Beginners

Iedereen die graag zelf kleding naait kan zijn hart ophalen bij het RTL4-programma "Door het Oog van de Naald". In deze serie komen niet de 'haute couturiers' aan bod, maar zien we minder of meer ervaren naaisters en een paar naaiers aan het werk.Het is leuk om ze bezig te zien met stofkeuze, meten en knippen, moeilijke naden en dan natuurlijk het eindresultaat.
Voor wie nu zelf weer eens wat wil gaan maken - of voor het eerst - biedt de Bibliotheek een heel scala aan praktische naaiboeken. Met ideeën, patronen, handige tips, stap-voor stap-handleidingen en modebladen als Knip en Burda.

29 jan 2015

Romantische Mode

In Gemeentemuseum Den Haag en Bibliotheek Rotterdam
 In het Gemeentemuseum Den Haag kun je momenteel een prachtige tentoonstelling zien van 19e eeuwse kostuums zoals we ze kennen uit romantische boeken en kostuumdrama's.
De baljaponnen, daagse jurken, dinner dress en visite-kleding uit de tijd
van Pride & Prejudice, Eline Vere en Downton Abbey
zijn een feest voor het oog.