Ik ben offline-dag

08 mei 2012

ik wordt er echt nerveus van als ik weet dat er op mijn smartphone iets is binnengekomen en ik kan niet meteen kijken, omdat ik bijvoorbeeld in de klas of op de wc zit”, Maarten 16 jaar.

Vanaf 12 jaar heeft nagenoeg iedereen een mobiele telefoon. Vaak is dat een smartphone. Een smartphone kan meer dan alleen bellen en sms ‘en, het is eigenlijk een minicomputer. Er draaien applicaties op waardoor je kunt internetten, emailen, maar ook bijvoorbeeld Twitter, Whatsapp of Facebook kunt gebruiken.

Als iemand een bericht plaatst krijg je daar een melding/geluidje (pushbericht) van. Je herkent het vast, er klinkt een signaal en je kijkt op uw telefoon. Ook jongeren hebben hier last van, Ze staan met hun telefoon op en gaan ermee naar bed, doodsbenauwd om iets te missen en buitengesloten te raken. Misschien heb je er zelf ook last van? Er is een naam voor dit fenomeen : FOMO (Fear of Missing Out)

Maak jezelf bewust van de rol die je smartphone in je leven inneemt en doe mee met de eerste ik ben offline-dag op zondag 13 mei. Kijk voor meer informatie op: www.ikbenoffline.nl .

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.