Artikelen over Wijs met media

22 jun 2015

Veilig op internet, zo doe je dat!

We maken met elkaar veel en vaak gebruik Internet, Maar…. doe je dat wel veilig? Of heb je geen idee hoe je jezelf digitaal beter kunt beveiligen? Neem dan eens een kijkje in de Internetvrijheid Toolbox van Bits of Freedom en krijg praktische tips en  antwoorden.

22 jun 2015

16 jun 2015

Bibliotheek Rotterdam in de loop der jaren

Fotoblog en vlog: Bibliotheek Rotterdam in de loop der jaren

10 jun 2015

Digitaal boeken, kranten en tijdschriften lezen met Bliyoo

De markt voor digitaal lezen wordt steeds groter. Naast ebooks lenen via bibliotheek.nl  kon je al ook ebooks lezen in abonnementsvorm bij Elly’s Choice. Uitgeverij Bruna komt nu met de App Bliyoo. Het bijzondere van Bliyoo is dat het naast ebooks ook digitale kranten en tijdschriften aanbiedt.

03 jun 2015

Telekids Boeken

Vakantietijd : leestijd!

Als ik vroeger met het gezin met vakantie ging, nam ik altijd een hele stapel boeken mee, voor ieder wat wils. Een flinke hap uit de beschikbare bagageruimte. Tegenwoordig lezen we op een tablet, e-reader of smartphone en heb ik een zee van ruimte over.

Naast mijn eigen collectie in iBooks leen ik boeken via de Bibliotheek app of de Vakantiebieb app. Deze apps bieden ook een aantal kinderboeken.

Een andere mogelijkheid om eBooks te lezen is Elly’s Choice waarover ik enige tijd geleden schreef. Hier worden echter alleen boeken voor volwassenen aangeboden. Gelukkig komt daar verandering in met de lancering van Telekids boeken.

18 mei 2015

Strips op je tablet met Yieha

Een tablet is een uitgelezen medium om strips op te lezen.

Via Marvel Unlimited en Comixology was het al mogelijk om Amerikaanse strips te lezen. Door de samenwerking tussen Ballon media en de standaard uitgeverij, de twee grootste stripuitgeverijen van ons taalgebied, kun je nu ook Rik Ringers, Suske en Wiske, Lucky Luke, Thorgall en de spannende serie XIII op je iPhone, iPad of PC lezen.

Er zijn 800 titels beschikbaar, maar dit aanbod wordt snel aangevuld.

07 mrt 2015

Tegelijkertijd boetseren en muziek maken met de Virtual Reality-bril

Terwijl de ontwikkeling van Google Glass stil lijkt te liggen, staat de VR(Virtual Reality)-bril ineens volop in de belangstelling. Is de Google Glass bedoeld voor gebruik op straat, een bril waarmee je o.a. extra informatie kunt oproepen over wat je ziet, de Virtual Reality-bril ziet er meer uit als een duikbril, waarmee je  volledig in een andere, driedimensionale wereld stapt. Het draaien van je hoofd doet tegelijkertijd je overeenkomstige blikveld veranderen. Het evenwichtsorgaan van Matthijs van Nieuwkerk raakte in "De wereld Draait Door" onlangs ontregeld bij een demonstratie van een ritje in een virtuele achtbaan. De Oculus Rift VR-bril is één van de eerste onlangs op de markt gebrachte, voor iedereen betaalbare brillen. De techniek achter deze bril zal ook  in de kunst en muziek voor nieuwe uitingsvormen, perspectieven en concepten zorgen.
Wat zijn de eerste toepassingen op dit gebied?

19 feb 2015

Kinderen en sociale media, volgt u het nog?

Dinsdag 10 februari was ik op basisschool Onze Wereld om tijdens een koffiebijeenkomst met de ouders te praten over het gebruik van sociale media door hun kinderen.

13 feb 2015

Thema-avond Sociale media, kunt u het nog bijhouden?

Donderdag 5 februari waren John Valk en ik te gast tijdens de thema-avond van de ouderraad van het Sint-Laurenscollege  in Rotterdam. Het Sint-Laurenscollege is een katholieke school voor voortgezet onderwijs in de Rotterdamse wijk Hillegersberg en biedt de opleidingen havo, atheneum en gymnasium.

20 jan 2015

Kinderen te koop?!

Doe jij het wel eens, foto’s van je kinderen plaatsen op Facebook, Twitter of Flickr? Heel veel mensen doen dat en vaak zonder er bij na te denken.
Met dat uitgangspunt zijn ontwerper Yuri Veerman en journalist Dimitri Tokmetzis  de webwinkel Koppie Koppie gestart.