Artikelen over Wijs met media

07 mrt 2015

Tegelijkertijd boetseren en muziek maken met de Virtual Reality-bril

Terwijl de ontwikkeling van Google Glass stil lijkt te liggen, staat de VR(Virtual Reality)-bril ineens volop in de belangstelling. Is de Google Glass bedoeld voor gebruik op straat, een bril waarmee je o.a. extra informatie kunt oproepen over wat je ziet, de Virtual Reality-bril ziet er meer uit als een duikbril, waarmee je  volledig in een andere, driedimensionale wereld stapt. Het draaien van je hoofd doet tegelijkertijd je overeenkomstige blikveld veranderen. Het evenwichtsorgaan van Matthijs van Nieuwkerk raakte in "De wereld Draait Door" onlangs ontregeld bij een demonstratie van een ritje in een virtuele achtbaan. De Oculus Rift VR-bril is één van de eerste onlangs op de markt gebrachte, voor iedereen betaalbare brillen. De techniek achter deze bril zal ook  in de kunst en muziek voor nieuwe uitingsvormen, perspectieven en concepten zorgen.
Wat zijn de eerste toepassingen op dit gebied?

19 feb 2015

Kinderen en sociale media, volgt u het nog?

Dinsdag 10 februari was ik op basisschool Onze Wereld om tijdens een koffiebijeenkomst met de ouders te praten over het gebruik van sociale media door hun kinderen.

13 feb 2015

Thema-avond Sociale media, kunt u het nog bijhouden?

Donderdag 5 februari waren John Valk en ik te gast tijdens de thema-avond van de ouderraad van het Sint-Laurenscollege  in Rotterdam. Het Sint-Laurenscollege is een katholieke school voor voortgezet onderwijs in de Rotterdamse wijk Hillegersberg en biedt de opleidingen havo, atheneum en gymnasium.

20 jan 2015

Kinderen te koop?!

Doe jij het wel eens, foto’s van je kinderen plaatsen op Facebook, Twitter of Flickr? Heel veel mensen doen dat en vaak zonder er bij na te denken.
Met dat uitgangspunt zijn ontwerper Yuri Veerman en journalist Dimitri Tokmetzis  de webwinkel Koppie Koppie gestart.

20 jan 2015

Poëzie en nieuwe media

Tijdens de Poëzieweek (29 jan - 4 febr) kun je (ook als je geen bibliotheeklid bent) de speciale PoëzieBieb-app downloaden en voor de duur van vier weken gratis tien dichtbundels digitaal lezen. Helemaal nieuw is de gedachte niet om te kijken in hoeverre de techniek het plezier in het lezen en schrijven van gedichten kan bevorderen. Onlangs verscheen er een gedichten computergame en  uitgeverij Penguin geeft een een gratis app uit, waarmee je spelenderwijs de beroemdste gedichten uit de wereldliteratuur uit je hoofd kunt leren.

16 dec 2014

Wat doen we met de kinderen deze kerstvakantie?

Het is bijna kerstmis en dus loopt mijn e-mailpostbus vol met kerstwensen. Er zit er eentje tussen waarvan ik jullie de inhoud niet wil onthouden en dat is die van Mediasmarties: dé online gids bomvol recensies van nieuwe kindermedia.

In hun kerstwens geven ze namelijk een aantal tips voor in de kerstvakantie

15 dec 2014

12 dec 2014

Nieuwe voorwaarden Facebook,een ander geluid

In mijn vorige blog over de nieuwe voorwaarden van Facebook, like it or leave it, staan onderaan een aantal artikelen over de nieuwe voorwaarden van Facebook die je waarschuwen voor de gevolgen van de nieuwe voorwaarden. helemaal niks mis mee, want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

08 dec 2014

Nieuwe voorwaarden Facebook, like it or leave it.

Facebook, het grootste sociale netwerk van de wereld, past per 1 januari 2015 haar voorwaarden aan? Tijd om stil te staan wat dat voor ons Facebookgebruikers betekent.

03 dec 2014

Zoeken in de catalogus werkt prima op je mobiel

De dit jaar gelanceerde nieuwe catalogus van de Bliotheek Rotterdam is goed leesbaar en te gebruiken via de webbrowser op je smartphone. Daarnaast is er Bibliotheek Wise, een speciale app, voor het beheer van je bibliotheekabonnement, je reserveringen, overzicht geleende en eerder geleende titels etc.