Voorlezen anders - met WePboek

28 jan 2013

 

Voorlezen is leuk, maar samen een tekenfilm bekijken ook. Nog leuker als je deze twee kunt combineren. Zoals met WePboekeen website met twintig geanimeerde prentenboeken. De prentenboeken en animaties zijn bedoeld voor peuters tussen twee en vijf jaar. 

Handige tips
Eerlijk is eerlijk, WePboek is eigenlijk gemaakt voor kinderdagverblijven, maar ook heel leuk voor ouders, die eens willen variëren met voorlezen. Op de site vind je handige tips en je kunt ouderbrieven downloaden met ideeën om te gebruiken voor, tijdens en na het kijken en voorlezen van het boek. 

Niet alleen kijken en luisteren
Tijdens het kijken daag je je kind uit om mee te doen en mee te denken met het verhaal. De kracht van WePboek is - net als bij voorlezen - dat je kind nieuwe woorden leert en via het verhaal nieuwe dingen ontdekt. Het effect is zelfs groter als je naast de animatie het boek gebruikt. En je komt tegemoed aan de wens van veel kinderen om een verhaal meerdere kinderen voor te lezen.

Het moet vooral leuk zijn
Het is mooi meegenomen dat voorlezen en WePboek een positief effect hebben op de ontwikkeling van je kind. Maar het is ook gewoon leuk om samen te lezen en te praten. En een verhaal te beleven.

Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of gastoudergezin
Ik schreef het al, WePboek is eigenlijk ontwikkeld voor gebruik in kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Ook hier is het leuk om samen met een kleinere of grotere groep met de animaties op de website van WePboek aan de slag te gaan. Gewoon een keer doen. 

Deel je ervaring
Het is leuk om te weten hoe andere ouders of professionals voorlezen en WePboek gebruiken. Dus… deel hieronder je ervaring! Ik ben benieuwd.

 

 

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.