Nadia's zomertips!

29 aug 2016

Wat gaat de tijd snel! We zijn alweer aangekomen bij de laatste week van mijn zomertips (voor de vakantie). Bijna iedereen gaat inmiddels weer naar school of werk en wat is er nou mooier dan na zo'n eerste week even lekker hardop te lachen! 

anna en de french kiss‘een romantisch kostschoolverhaal, dat het klassieke kostschoolverhaal naar een hoger level tilt. Anna is een karakter waar ik instant dol op ben, ze is echt en realistisch, het lijkt of ik haar al heel lang ken. Een verhaal dat veel meer is dan alleen romantisch en schattig, want ook pijnlijke issues komen langs’ - Cinderellis

Deze week een young adult-verhaal dat veel aangeraden wordt: Anna en de French Kiss van Stephanie Perkins.

Anna woont in Amerika en heeft het naar haar zin met haar bestfriendforever en ook haar crush (Toph) toont eindelijk interesse. Maar dan stuurt haar vader haar naar een kostschool in Parijs; geen vrienden, geen crush, onbekende taal… Anna haat het en voelt zich eenzaam. Maar beetje bij beetje keert het tij. Opeens heeft Anna veel vrienden en ook een nieuwe crush, Etienne St. Clair. Een klein probleempje: hij heeft dus al een vriendin. Daarbovenop worstelt Anna ook nog steeds met haar gevoelens voor Toph, die ze met kerst weer zal zien.

‘Ik sloot dit boek, en hield het nog even vast met een grote glimlach op mijn gezicht’ - Makeitpersonal

Het verhaal leest lekker weg, is vlot geschreven en heeft veel humor. Er is veel lof over dit boek onder jongeren. Verhalen over kostscholen hebben mij altijd al geïnteresseerd en daar doet dit boek zeker niet voor onder. Geen jongere meer? Ik stiekem ook niet hoor ;) maar daar merk je niks van tijdens het lezen, dit boek brengt je zo terug in je tienerjaren! Het kan dus best door volwassenen gelezen worden, het wordt niet voor niets zoveel aangeraden op verschillende blogs. Laat me weten of jij ook zo hebt moeten lachen om dit boek!

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Geen enkel probleem, je kunt deze vakantie tijdens onze zomeractie gratis een proefabonnement afsluiten!

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.