Nadia's zomertips!

09 aug 2016

nadiaszomertips


Deze vakantie licht ik elke week twee (zomer)boeken uit. Deze week een bloedstollende thriller die zich afspeelt in de Ardennen: 2C van Mirjam Mous.

‘Allereerst vond ik het boek echt fantastisch actueel. Het leek wel alsof het boek gisteren geschreven was’ eenlettermeergraag.

De als lastig bekendstaande klas 2C gaat op werkweek naar de Ardennen. Kort nadat ze op weg gaan, krijgt iedereen een mysterieus berichtje waarin ze gedwongen worden een dvd af te spelen. Er blijkt een bom aan boord te zijn en niemand mag de bus nog in of uit! Iedereen vraagt zich af of er echt een bom ligt en vooral wie de dader is. Om daar achter te komen nemen we een kijkje in het leven van de leerlingen, in het heden en verleden. Wie heeft ermee te maken? Er blijken namelijk heel wat leerlingen én mensen van buitenaf motieven te hebben. Met verhalen over armoede, racisme, pesten en chantage, zet Mirjam Mous je steeds weer op een dwaalspoor.

Ik heb 2C verslonden en vond het echt een geweldig verhaal, van begin tot eind!’ Bangersisters.

Ik ging vanzelf iedereen verdenken, maar raakte soms ook het spoor bijster. Laat hieronder vooral weten wie jij verdenkt! Een echte must-read voor deze zomer!

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Geen enkel probleem, je kunt deze vakantie tijdens onze zomeractie gratis een proefabonnement afsluiten!

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.