Gouwe ouwe Arnold Lobel nog steeds leuk

06 feb 2013

Ook al zijn de Nationale Voorleesdagen en de Gedichtendag net voorbij… tijd voor een  (voor)leestip met gedichten en verhalen namelijk alle boeken van Arnold Lobel.

Zijn boeken behoren ondertussen tot de klassiekers onder de kinderboeken. Misschien ken je ze nog? Bij uil thuis – de boeken van Kikker en PadMuizensoep en Tranenthee  en de laatste nieuwe Muis waait weg en andere verhalen. Dit laatse boek is een bundel met verhalen en gedichten. Langs komen slimme en domme Uil, uiteraard Kikker en Pad, Bastiaan Big, Rode Vos de kleine indiaan en nog veel meer helden.

Helaas, nieuwe verhalen en gedichten zullen er niet meer komen omdat de Amerikaanse schrijver Lobel in1987 overleden is. Maar gelukkig zijn z'n verhalen tijdloos. Leuk om voor te lezen en en te herlezen, niet te vergeten. Uiteraad zijn ze te leen in de bibliotheek

Mijn favoriete verhaal.... moeilijk te kiezen... maar omdat het moet: De tuin waarin Kikker niet kan wachten totdat de plantjes uit hun zaadjes komen in zijn tuin. En Tranenthee, gewoon omat het zo mooi aandoenlijk is.

'Ziezo', zei Uil. 'Dat is dat.' Uil hield op met huilen. Hij zette de ketel op de kachel. Het tranenwater kookte al gauw. Uil schonk zijn kopje vol. Hij was heel tevreden. 'Het smaakt wel een beetje zoutig,' zei hij. 'Maar tranenthee is toch altijd weer heerlijk'. 

 

 

En? Wat is jouw favoriete Lobel?

Judith Pietersma

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.