Bijna met vakantie, welke boeken neem ik mee?

30 jun 2014

 

Met het zicht op de vakantie begin ik altijd met het verzamelen van boektitels, immers ik ga nooit weg zonder een fijne stapel boeken op mijn telefoon en in mijn koffer. Voor mij (en dat zal voor u niet anders zijn) is het toppunt van vakantie toch: lekker met een boek in de zon.

Maar hoe kies je je boeken en voorkom je dat het boek tegenvalt op de plaats van bestemming? Als een schrijver je bevalt, val je je meestal geen buil aan de volgende titel, maar wat doe je als je van een schrijver nog nooit iets hebt gelezen?

Je kunt natuurlijk afgaan op de (altijd) juichende aanbeveling op de achterkant van het boek, maar dat is vaak vooral een verkooppraatje. Liever ga ik af op de mening van een onafhankelijk iemand. Bijvoorbeeld van iemand die het leuk vindt om boeken te lezen en daarover blogt.

Je vindt deze mensen vaak in communities zoals ik die in een eerdere blog Help, mijn boek is uit! wel eens genoemd heb. Een aantal van deze communities heeft zich verenigd in een mooie site: www.hebban.nl . Je vindt hier het vroegere Crimezone samen met pagina’s voor Chicklit, Young adult, Fantasy, Literatuur, Kids. Onder het motto: ontdekken, lezen, delen. Voor elk wat wils zou ik zeggen.

Een andere tip vond ik bij Must reads: een blog met overzicht van lezenswaardige nederlandse  boeken  en een blog Uitgelezen boeken.

Als laatste tip de blog Uitgelezen boeken van mijn collega Alek Dabrowski, die op een prikkelende wijze zijn favoriete boeken becommentarieert.

Lees ook elders op deze blog:

  • Welk boek? Hoe op basis van je voorkeur (spannend, voorspelbaar, kort etc) geschikte boeken te vinden.

Links overige tools voor leessuggesties:

 

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.