Vriendelijk, hulpvaardig en deskundig…

04 okt 2013

Dat is wat u van ons vindt. Althans dat blijkt uit het laatste biebpanelonderzoek, waarin uw mening is gevraagd over de bibliotheekmedewerkers.

Uit dit onderzoek blijkt dat u bijzonder te spreken bent ons personeel. Het is erg belangrijk dat u ons ziet als vriendelijk, hulpvaardig en deskundig. Voor 60% van u klopt zelfs de stelling dat de klant Koning(in) is in de bibliotheek. Dit percentage willen we uiteraard handhaven of nog liever verhogen

Twee zaken die u vooral belangrijk vindt zijn: hulp bij het vinden van boeken en andere materialen en zorg voor een nette bibliotheek. U bent van mening dat dit allebei wat beter kan en moet. Wij gaan hier aan werken.

Daarnaast vindt u het belangrijk dat het personeel bezoekers in de gaten houden in verband met overlast of ongewenst gedrag.  Meer dan in 2010 ervaart u soms overlast in de bibliotheek. We vinden het erg belangrijk dat iedereen de bibliotheek ongestoord kan bezoeken, man of vrouw, jong of oud. We gaan actief op zoek naar mogelijkheden om dit te verbeteren.

De herkenbaarheid van het personeel en het meedenken met de klant zijn twee aspecten die qua tevredenheid iets onder het gemiddelde scoren, maar ook qua belang iets minder hoog scoren.  Relatief het minst tevreden bent u over het zelf het initiatief nemen van het personeel om de klant te helpen. Dit aspect is echter ook het minst belangrijk van alle beoordeelde aspecten.

We hebben de leden van het biebpanel ook wat dilemma’s voorgelegd. Een bibliotheek zonder medewerkers, met een telefoon voor de klant? Dat kan bij u op weinig steun rekenen, bijna driekwart vindt dit geen goed idee. 60% vindt het belangrijk dat er medewerkers aanwezig zijn, zelfs al zouden we dan iets minder vaak open zijn. Slechts 20% van u, met name jongeren, vindt het niet echt belangrijk of er medewerkers aanwezig zijn.

Dus ondanks het feit dat u ons vriendelijk, hulpvaardig en deskundig vindt valt er ook  een hoop te verbeteren. Wij gaan daar de komende tijd hard aan werken.