Posititeve beoordeling van activiteiten en samenwerkingspartners in klantonderzoek.

26 apr 2016

Welke samenwerkingspartners heeft Bibliotheek Rotterdam? En welke activiteiten van de bibliotheek bezoeken leden? Daar draaide het bij het vierde Biebpanel onderzoek van 2015 om.

Een klantonderzoek waarin de activiteiten erg positief beoordeeld worden.

Het onderzoek had twee delen: Activiteiten die georganiseerd worden door de Bibliotheek en de samenwerkingspartners waarmee we dit doen.

Activiteiten

De Bibliotheek organiseert veel verschillende activiteiten. 30% van de leden geeft aan (regelmatig) activiteiten te bezoeken. Zij bezoeken deze vooral voor ontspanning, om informatie te krijgen en voor persoonlijke ontwikkeling. Populair zijn presentaties van schrijvers en thematische lezingen. Maar ook de tentoonstelling in de Centrale vestiging wordt erg goed beoordeeld.

Leden die nu geen activiteiten bezoeken geven aan dat dit met name door gebrek aan tijd en interesse komt. Daarnaast is niet iedereen op de hoogte van het aanbod van de Bibliotheek. Er is meer interessants te doen in de Bibliotheek dan veel mensen weten. We willen het aanbod dan ook gerichter communiceren en meer aandacht besteden aan onze evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

Samenwerkinspartners

Niet alle evenementen worden door alleen de Bibliotheek georganiseerd. Er zijn belangrijke samenwerkingspartners, waarvan een aantal zelfs permanent aanwezig zijn in de Bibliotheek. Leden ervaren dit als een goede toevoegingen, maar zien de meerwaarde vooral voor de samenleving en minder voor zichzelf. Voor anderen worden vooral opleidingen en laagdrempelige toegang tot kennis vaak genoemd. Voor eigen gebruik wordt samenwerking met andere bibliotheken en uitgevers genoemd.

De Bibliotheek is een open en prettige omgeving voor activiteiten. Die laagdrempelige locatie voor eigen activiteiten en samenwerkingen met andere partijen heeft veel waarde in zich voor leden, maar ook voor partners. De resultaten in dit onderzoek onderstrepen dat nog eens.