Leuker kunnen we het niet maken…

19 mei 2017

In de afgelopen maanden hebben veel leden en niet-leden binnen onze bibliotheken hulp gekregen bij hun belastingaangifte. In samenwerking met verschillende maatschappelijke partners maken we het iets makkelijker.

In maart hebben we binnen het onderzoekspanel, het Biebpanel, naar deze dienst gevraagd. 17% van de deelnemers aan het Biebpanel was op de hoogte van deze dienst. Dit zijn er meer dan bij andere bibliotheken in Nederland.

Het doet ons goed dat 58% van de deelnemers aan het Biebpanel de hulp bij belastingaangifte als een (hele) goede toevoeging aan onze dienstverlening ziet.

Daarbij wordt veelal de voorkeur uitgesproken dat de bibliotheek dit niet zelf uitvoert, maar een plek en de faciliteiten biedt voor gespecialiseerde bedrijven en instellingen. We onderschrijven deze manier van werken en hebben deze service daarom ook op deze manier ingericht.

Opvallend is ook dat de deelnemers de dienst vooral zien als een service voor anderen.

Het meerendeel van de deelnemers regelt zelf zijn belastingaanslag. 25% krijgt ondersteuning van familie, een bekende of een commercieel dienstverlener. Wanneer echter iemand anders hulp nodig heeft, dan geven veel deelnemers aan dat ze die persoon door zullen verwijzen naar de bibliotheek.

Belastingaangifte: Voor herhaling vatbaar

Ook volgend jaar zal Bibliotheek Rotterdam de mogelijkheid bieden van hulp bij belastingaangifte. De resultaten van dit onderzoek gebruiken we om deze dienst verder te verbeteren. Ook de ideeën, vragen en suggesties die in dit de open antwoorden zijn gegeven worden gebruikt.

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.