Interview met Biebpanelleden Hiske Ernst en Liane Kruis

05 feb 2014

Elk jaar verloten wij een prijs aan één van onze klanten uit ons ‘Biebpanel’. De inbreng van het Biebpanel  is  voor Bibliotheek Rotterdam van vitaal belang om de dienstverlening optimaal af te stemmen op de wensen van onze bibliotheekbezoekers. Dit jaar waren er twee winnaars, Hiske en Liane. Zij kregen onder andere een ‘brickblaster’ en een privé rondleiding in de Erasmuskluis.

Hiske werkt in de kraamzorg, en geeft daar onder andere leiding aan projecten en Liane is belastinginspecteur, gespecialiseerd in internationale ondernemingen. Beiden zijn  ‘sinds mensenheugenis’ lid van de bibliotheek, al minstens  25 jaar.

Wat boeit u?

Hiske: Ik kom omdat ik graag lees, en voor mijn kinderen. Ik bezoek  altijd de vestiging Schiebroek,  ik voel me erg verbonden met het voortbestaan. De veelheid aan activiteiten en  het aanbod trekken zoveel verschillende mensen! Maar ik begrijp ook dat door grote bezuinigingen daar een andere vorm voor moet worden gevonden.

Waar gebruikt u de Bibliotheek Rotterdam  vooral voor?

Liane: Ik heb een e-reader, maar ik vind boeken fijner. Ik kom altijd op de Centrale, want dan kan ik in de collectie rondzoeken. In het begin heb ik ook naar het digitale uitlenen van ebooks gekeken, maar dat werkte voor mij onvoldoende.

Hiske: Ik gebruik ‘Mijn Bibliotheek’ veel om boeken te reserveren, dat vind ik een fijne functie.  Dat heeft voor mij een nieuwe manier van lenen tot gevolg gehad, waarbij ik thuis van te voren bepaal  welke boeken ik wil lezen. Waarbij ik ook naar ebooks heb gekeken.  Maar de vakantiebieb vond ik geen goed aanbod.

Wat doen we goed, en wat kan beter?

Hiske: ik heb twee jongens die in groep 7 zitten. Inmiddels vinden ze de bibliotheek  ‘stom’. De bibliotheek moet zich wel steeds afvragen hoe het aanbod  aantrekkelijker gemaakt kan worden voor deze groep. Waar zijn hun ‘Leestips’?

Liane: Wat de bibliotheek goed doet is hoe boeken worden ‘uitgelicht’, waar meer aandacht voor wordt gevraagd.

Wat zijn uw toekomstwensen?

Liane: Ik zou graag een app op mijn smartphone willen die me waarschuwt wanneer boeken weer ingeleverd moeten worden.

Hiske: We hebben in ons gezin drie bibliotheekkaarten, dat vind ik wel wat omslachtig. Kan dat gemakkelijker?

Wat wilt u verder over de bibliotheek kwijt?

Liane: Ik zie zoveel studenten in de bibliotheek! Al die verschillende mensen, een veelheid aan functies en vindbare informatie, dat boeit me echt.

Beiden:  Zichtbaar blijven in de stad is nodig. De bibliotheek is laagdrempelig, en dat is met name voor kinderen heel erg belangrijk. De bibliotheek moet blijven!

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.