Hoe tevreden ben je over ons personeel?

26 apr 2017

Worden bezoekers van Bibliotheek Rotterdam blij van ons personeel? Die vraag stond centraal tijdens het Biebpanel-onderzoek van eind 2016.

Een paar cijfers:

• 8 op de 10 leden hebben regelmatig contact met personeel
  • 8 op de 10 leden zijn tevreden tot zeer tevreden
  • 4 op de 10 leden zijn positief verrast in de afgelopen maanden
  • 3 op de 10 leden hebben minder positieve ervaringen in de afgelopen maanden

Van alle leden geeft 84% aan tevreden of zeer tevreden te zijn. Dit is hoger dan in de vorige meting in 2013. Het is een mooi resultaat, maar we werken natuurlijk hard om deze tevredenheid nog verder te verhogen.

Onze leden geven aan dat ze vooral vriendelijkheid, deskundigheid en het meedenken met de klant belangrijk vinden.  De vriendelijkheid en de deskundigheid van medewerkers worden bij ons zeer goed  beoordeeld.

Beschikbaarheid

Maar, zeggen meerdere geïnterviewden, onze medewerkers zijn niet altijd aanspreekbaar. Ze geven aan dat medewerkers andere werkzaamheden hebben, niet op elke afdeling zijn en niet altijd duidelijk herkenbaar zijn.

De beschikbaarheid en aanspreekbaarheid gaan we verbeteren, onder andere door veranderingen in de werkzaamheden van de medewerkers en door een herinrichting van de bibliotheek. In de Centrale Bibliotheek hebben medewerkers nu bijvoorbeeld ‘oortjes’ in, waarmee ze elkaar kunnen oproepen en bezoekers kunnen helpen waar en wanneer het nodig is. Op de vijfde verdieping testen we een informatiepunt waar bezoekers medewerkers kunnen oproepen.

Alle resultaten in dit onderzoek gebruiken we als onderdeel van ons opleidingsprogramma. Binnen dit programma gaan we met alle medewerkers samenwerken om de tevredenheid van jou en onze andere bezoekers, leden en gebruikers verder te verhogen.

Klantonderzoek april

Goedemiddag Ivo Kuijf, hierbij een vraag: is er alleen maar gekeken naar het klantonderzoek van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam of ook naar dependances bv in IJsselmonde, Lombardije etc. Dit haal ik niet uit de uitslag/verslag. Vriendelijke groeten Francien Mus

Dag Franciena, Dit onderzoek

Dag Franciena, Dit onderzoek is uitgevoerd bij alle vestigingen. 60% van de reacties die we hebben ontvangen komen van de Centrale Bibliotheek. De andere 30% verspreid over de andere vestigingen. Met vriendelijke groet, Ivo