Communicatie goed beoordeeld in klantonderzoek Biebpanel

30 jan 2016

Een van de belangrijkste rollen van Bibliotheek Rotterdam is die van gids in de grote hoeveelheid beschikbare informatie. We willen leden inspiratie bieden en ze wijzen op boeken, informatie en evenementen die aansluiten bij hun interesses. Dit doen we bijvoorbeeld via onze medewerkers, de nieuwsbrief, de website en sociale media.

Het derde onderzoek binnen het Biebpanel van 2015 had als onderwerp deze communicatie. De nadruk lag hierbij op de online communicatie.

De tevredenheid over de communicatie van Bibliotheek Rotterdam met haar leden is hoog. Zowel de online informatie als de communicatie in de vestigingen worden zeer goed beoordeeld: 74% van de respondenten geeft aan hierover tevreden of zeer tevreden te zijn.

Verschuiving

Het onderzoek naar communicatie is een terugkerend onderwerp binnen het Biebpanel . Ook in 2010 en 2012 stond dit onderwerp op de agenda. Met de jaren is een verschuiving te zien van het gebruik van papieren informatie naar steeds meer online informatie.

Daarnaast blijven de kennis en expertise van de bibliotheekmedewerkers een belangrijke bron van informatie en inspiratie.

Nieuwsbrief en website

De maandelijkse digitale nieuwsbrief krijgt met een rapportcijfer 7.4 een goede beoordeling. We zijn ons ervan bewust dat dit beter kan. Binnenkort wordt de nieuwsbrief geactualiseerd en kan de inhoud deels gepersonaliseerd worden. Zo kunnen we de klant informeren over persoonlijk relevante onderwerpen en daarnaast verrassen met nieuwe inspiratie.

Een andere punt van verbetering in de communicatie is al gerealiseerd: Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de website niet op alle apparaten even goed werkte. Waar de website op de computer of laptop goed beoordeeld wordt, daalt deze waardering naarmate het scherm kleiner wordt. 40% van de respondenten gebruiken een tablet, 61% hiervan is tevreden. De tevredenheid daalt tot 29% voor leden die de website bezoeken via hun smartphone.

In december is de website vernieuwd. De site past zich nu beter aan aan de schermgrootte, waardoor informatie ook op een tablet en smartphone goed leesbaar is. We nodigen je hierbij uit de vernieuwde website (bibliotheek.rotterdam.nl) ook eens te bekijken op een smartphone. Mocht je zaken tegenkomen die niet optimaal werken, dan horen we dat graag!