Nieuw: Filmklassiekers op 4

04 sep 2015

Maandelijks kun je op de 4e verdieping van de Centrale Bibliotheek genieten van een filmklassieker met voorafgaand aan de film een korte lezing van filmrecensent Ronald Glasbergen:

'Filmklassiekers op 4' laat elke maand een klassieker uit de filmgeschiedenis zien, films die je gezien moet hebben, van invloedrijke werelberoemde cineasten als Fellini, Godard, Truffaut, Bergman en Powell & Pressburger. Hun films hebben na meer dan een halve eeuw weinig of niets aan kracht ingeboet.

Waar komen de inspiraties, de motieven van de films vandaan? Hoe speelden de fimmakers in op bestaande mode’s en stromingen in de cinema? Waarin waren het vernieuwers?'

Bij wijze van inleiding op de film probeert filmrecensent Ronald Glasbergen aan de hand van foto- en filmmateriaal, het begin van een antwoord op dergelijke vragen te geven.

Op zaterdag 19 september staat de Britse film centraal. Alfred Hitcock's The 39 steps wordt na de inleiding vertoond. Kom op tijd want er is een beperkt aantal zitplaatsen!

Dit programma wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Europe Direct.

Klassiekers die vertoond worden:

zaterdag 19 september: The 39 steps van Alfred Hitchcock

zaterdag 10 oktober: Wilde aardbeien van Ingmar Bergman

zaterdag 14 november: La nuit américaine (Day for night) van Francois Truffaut

zaterdag 12 december: Giulietta degli spiriti (Giulietta van de geesten) van Federico Fellini

Plaats: 4e verdieping Centrale Bibliotheek

Aanvang lezing: 14 uur