Lezingen Filmklassiekers

06 feb 2016

Lezingen - films uit China en Mexico

Voor iedereen die zich wil verdiepen in de geschiedenis van de film

Geïnteresseerd in filmgeschiedenis? Wil je meer weten over bepaalde regisseurs? Kom dan beslist naar de tweede serie van de lezingen van filmresecent Ronald Glasbergen. In een aantal lezingen bespreekt hij films afkomstig uit de gebieden rondom de Pacific. Zaterdag 19 maart en zaterdag 16 april om 14 uur ben je van harte uitgenodigd dit mini-college over films uit China en Mexico bij te wonen. Korea en Australie komen in het najaar aan bod!

 

De serie wordt geopend met de Chinese film: In the mood for love.

De Hongkongse regisseur Wong Kar-Wei (2046, My blueberry nights, Eros, Chunking express) staat bekend om zijn visueel unieke en zeer gestileerde beelden. In de film In the mood for love die aansluitend op de lezing wordt vertoond, komen mevrouw Chow en meneer Chan er achter dat hun partners een relatie hebben. Ze proberen te begrijpen hoe dit is gekomen.

Met Tony Leung Chiu-wai en Maggie Cheung Man-yuk in de hoofdrollen.

Meer films van Kar-Wei in onze dvd-collectie: Ashes of time: redux, My blueberry nights en Eros

 

In het tweede deel van deze serie komt de Mexicaanse film aan bod: de krachtige debuutfilm  Amores perros van regisseur Alejandro González Iñárritu. Soms zijn er raakvlakken met Tarantino's Reservoir dogs: het rauwe realisme van het dagelijkse leven. In Amores perros komen de levens van drie mensen samen tijdens een tragisch auto-ongeluk. Vanuit verschillende invalshoeken wordt het ongeluk gefilmd. Deze opzet geeft Iñárritu de kans om een dwarsdoorsnede van de Mexicaanse samenleving te laten zien. Filmkrant: 'Amores perros is een film over sappelaars die hogerop proberen te komen, over maatschappelijk geslaagden die hun eigen ondergang bewerkstelligen en over een zwerver die lang genoeg heeft geleefd om een vergissing uit het verleden te betreuren.' Deze film was genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Met Emilio Echevarría, Gaël García Bernal en Goya Toledo in de hoofdrollen.

Meer films van Alejandro González Iñárritu in onze dvd-collectie: Babel, Birdman en Biutiful.

Aansluitend op de lezing wordt de film vertoond.

 

Zaterdag 19 maart en zaterdag 16 april

Centrale Bibliotheek - 4e verdieping - 14.00 uur - Gratis

Kom op tijd in verband met een beperkt aantal zitplaatsen!

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.