Jesus, the movie

26 mrt 2015

Het lijdensverhaal van Jesus Christus, zoals vastgelegd in de bijbel, diende eeuwenlang als inspiratiebron voor menselijke uitingen in kunst en cultuur. Of het nu gaat om schilderijen, beeldhouwwerken, passiespelen of muziekwerken als Bach's Matthäus-Passion. En Jezus laat zich ook een hedendaagse en commerciële mantel aantrekken in The Passion, (zie afb) een EO-bijbelspektakel sinds 2011 opgevoerd in verschillende steden. Het trekt duizenden bezoekers en hotels zitten vrij snel vol. Enschede is nu aan de beurt en bereidt zich voor. Je moet er van houden...
Het lijdensverhaal van Jezus zie je ook terug in verfilmingen en musicals.

Denk aan Il vangelo secondo Matteo van Pasolini; The last days of Jesus Christ en in Ben Hur is er een moment waarin Charlton Heston een natte spons op een riet steekt en die aan de lippen van de gekruisigde Jezus brengt. De verfilming van de rockopera Jesus Christ superstar (1973) van regisseur Norman Jewison, met teksten van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, is nog altijd een van de meest opmerkelijke registraties, geheel opgenomen op locatie in Israel.

Monty Python's Life of Brian is van een geheel ander kaliber: op humoristische wijze wordt een persiflage van het leven van Jezus neergezet.

En heb je er nog geen genoeg van: er zijn meer bijbelverhalen op dvd, ook te leen in Bibliotheek Rotterdam:

 

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt spam-inzendingen te voorkomen. Let op: hoofdlettergevoelig.
Beeld-CAPTCHA
Voer de bovenstaande karakters in.